Γλέζος: Η συμφωνία δε θα περάσει από τη Βουλή – Πρότεινε παράταση ενός χρόνου στην Ελλάδα με «πάγωμα» των οφειλών της

Γλέζος: Η συμφωνία δε θα περάσει από τη Βουλή – Πρότεινε παράταση ενός χρόνου στην Ελλάδα με «πάγωμα» των οφειλών της

Παράταση ενός χρόνου στην Ελλάδα, χρονικό διάστημα στο οποίο θα «παγώσουν» οι υποχρεώσεις της χώρας προς τους δανειστές της, πρότεινε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

«Ζητάμε παράταση ενός χρόνου, να μη μας ζητάνε τον ένα χρόνο τίποτα…Δεν έχω αντίρρηση να πληρώσουμε. Έχω αντίρρηση ως προς τη διαδικασία…Το ότι μας πιάνουν από το λαιμό και δε μας αφήνουν να προχωρήσουμε. Έχουν βάλει το μαχαίρι στον λαιμό μας και επιμένουν τώρα. Είναι τόσο δύσκολο να πουν αυτοί ότι μπορεί να έχει μιαν άλλη άποψη αυτή η χώρα. Να μην της δώσουμε ένα τράτο, μια παράταση, μια ανάσα;», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Γλέζος τόνισε ότι «Ο Τσίπρας να πει στον Γιούνκερ ότι η Ελλάδα έχει μια ιστορία, έχει μια ιδεολογία, είναι η ιδεολογία της αντίστασης. Όταν οι Λάκωνες θέλησαν να κατακτήσουν την Αρκαδία, έστειλαν αντιπροσωπεία στο Μαντείο των Δελφών να μάθουν την γνώμη του και το Μαντείο απάντησε με την εξής καταπληκτική απάντηση: Την Αρκαδία μου ζητάς, μέγα πράγμα μου ζητάς, δεν πρόκειται να σου τη δώσω».

«Από τότε υπάρχει η ιδεολογία αντίστασης μέσα στην Ελλάδα, η ιδεολογία της αντίστασης πρέπει να συνέχει και τους αντιπροσώπους μας και την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, απαντώντας στο ερώτημα αν θα περάσει η συμφωνία από τη Βουλή, ο κ. Γλέζος είπε ότι «πιστεύω από τα στοιχεία που έχω ότι δεν πρόκειται να περάσει».

Σχόλια