Γνωστοί επιχειρηματίες έσβηναν αποδείξεις μέσω χάκερ!

602 6

Του Πέτρου Κουσουλού

Σε υπόθεση φοροδιαφυγής-μαμούθ εμπλέκονται πολύ γνωστοί επιχειρηματίες από τον χώρο της εστίασης αλλά και της διασκέδασης, καθώς φέρονται να είχαν επιστρατεύσει «χάκερ» προκειμένου να σβήνουν τα πραγματικά έσοδα της βραδιάς από τις ταμειακές μηχανές. Το αποτέλεσμα ήταν να εμφανίζονται ως νομότυποι, ότι έκοβαν δηλαδή αποδείξεις στους πελάτες, αλλά στην ουσία φοροδιέφευγαν καθώς μέσω ενός ειδικού λογισμικού ο «τεχνικός τους σύμβουλος» φρόντιζε να εξαφανίζει τα πάντα.

bar1

Στην υπόθεση που διερευνάται εδώ και μήνες από την Οικονομική Αστυνομία και αποκαλύπτει το ereportaz εμπλέκονται γνωστά πρόσωπα από τον χώρο της νύκτας και του «επιχειρείν».

Μέχρι στιγμής έλεγχοι έχουν γίνει σε 11 επιχειρήσεις του Πειραιά, της Γλυφάδας αλλά και των βορείων προαστίων. Πρόκειται για μαγαζιά «πρώτης γραμμής» που ακολουθούν την ίδια πεπατημένη.

Πιο συγκεκριμένα έρευνες (ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο) πραγματοποιήθηκαν σε:

 • Πολύ γνωστό bar-restaurant των βορείων Προαστίων,
 • Club της Παραλιακής,
 • Μπαρ του Πειραιά,
 • 5 γνωστά bar-restaurant του Πειραιά
 • Εστιατόριο της Νέας Σμύρνης, κλπ

Ο λογιστής και ο χάκερ με τα μετρητά

Συνδετικός κρίκος των συγκεκριμένων επιχειρήσεων και προφανώς το πρόσωπο που συνέστησε και εισήγαγε την συγκεκριμένη μέθοδο φοροδιαφυγής είναι ένας λογιστής. Αυτός σε συνεργασία με 45χρονο «χάκερ» ο οποίος στο παρελθόν διατηρούσε σχέσεις και με το Πολεμικό Ναυτικό, φαίνεται ότι κατάστρωσαν το μεγάλο κόλπο: Κάθε βράδυ ο τεχνικός έμπαινε στα λογισμικά των επιχειρήσεων και «έσβηνε» αποδείξεις οι οποίες είχαν εκδοθεί και δοθεί στον πελάτη.

Xaker

Το αποτέλεσμα ήταν να αποκρύβονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε καθημερινή βάση.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα που χρησιμοποιεί αξιωματικός της ΕΛΑΣ για μια από τις πλέον γνωστές επιχειρήσεις της παραλιακής που ενώ έκανε ημερήσιο τζίρο 400.000 ευρώ έφτασε στο σημείο να δηλώνει 200.000 ευρώ τον μήνα!

 Εκτός από τον λογιστή σημαντικό ρόλο φέρεται να έχει διαδραματίσει και ο χάκερ στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περί τις 200.000 ευρώ. Ο μηνιαίος μισθός του φέρεται να ήταν 700 ευρώ/μήνα ανά επιχείρηση για τις σπουδαίες υπηρεσίες που παρείχε! Ο ίδιος αποπειράθηκε να δικαιολογηθεί προσκομίζοντας δελτία του ΟΠΑΠ και επικαλούμενος την θεά τύχη.

λαδωμα

Για την υπόθεση έχουν γίνει άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου και τα τηλέφωνα των εμπλεκομένων παρακολουθούνταν για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών, ενώ ο κατάλογος των επιχειρήσεων αναμένεται να αυξηθεί καθώς η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

 Join the Conversation

6 comments

 1. Γιώργος Καραγιαννίδης Απάντηση

  ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ…ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ…ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ…ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ..ΟΙ ΜΑΓΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!

 2. MpouRmpounaki Mpour Απάντηση

  μακάρι να είχαμε τόσο προχωρημένους χάκερ στην ελλάδα
  επειδή όμως δεν έχουμε
  η είδηση αποτελεί ακόμα μια παπαριά του ίντερνετ

 3. Dimitris Karatasos Απάντηση

  Και γνωστοί βουλευτές τα φυγάδευσαν οξω τα ευρωπουλα ….αμμμμ πωωωωως;

 4. Stergios Perkas Απάντηση

  το καθαρμα τον πληρωνουμε κιολας

 5. Geocupra Απάντηση

  Κρέμασμα με αγκίστρια από τις μασχάλες….στην πλατεία Συντάγματος…..και μια ξερή Κλάρα από αχλαδιά,να μπορεί να τους κοπαναει όσες φορες θέλει ο κάθε Έλληνας φορολογουμενος περαστικος.
  Ρεεεεμαλια!!!!!!
  Ανθελληνες προδότες όλοι τους!!
  Νεοπλουτοι λαμογια αμόρφωτοι….
  Και πολλά άλλα….
  Αλιμονο στα εργατικά χέρια που λιώνουν στον καύσωνα για να στηρίξουν την ελληνική φορολογία….

 6. Petra Skandalou Λογισμικό φοροδιαφυγής για τα πιο in μαγαζιά της Αθήνας - Petra Skandalou Απάντηση

  […] Πρόκειται για την υπόθεση που είχε αποκαλύψει το ereportaz …. Και αυτό γιατί εμπλεκόμενοι είναι πασίγνωστοι επιχειρηματίες, κάτοχοι μαγαζιών που θεωρούνται τα πιο επιτυχημένα τα τελευταία χρόνια. […]