Η άγνωστη δικαστική διαμάχη της Α. Βουγιουκλάκη- Το ξέσπασμα της: «Με εξευτελίζουν ως καλλιτέχνιδα και ως γυναίκα»

Η άγνωστη δικαστική διαμάχη της Α. Βουγιουκλάκη- Το ξέσπασμα της: «Με εξευτελίζουν ως καλλιτέχνιδα και ως γυναίκα»

Μία αποκάλυψη από το παρελθόν έγινε χθες στην εκπομπή F+ M live.

Πρόκειται για την άγνωστη αγωγή που είχαν κάνει από κοινού ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ και η Αλίκη Βουγιουκλάκη εναντίον του Αλέκου Σακελλάριου για μία επιθεώρηση που είχε ανέβει εκείνη την εποχή.

Μάλιστα στη δίκη, η Τζένη Καρέζη είχε δώσει το «παρών» ως μάρτυρας υπέρ των δύο συναδέλφων της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στην εκπομπή του Star, αφορμή στάθηκε μια επιθεώρηση που ανέβηκε στο θέατρο Μετροπόλιταν με τίτλο «Και μη χειρότερα» με πρωταγωνιστή τον Σταύρο Παράβα ο οποίος υποδυόταν την Αλίκη.

Το έργο σατιρίζε τις αποτυχημένες προσπάθειές της αξέχαστης ηθοποιού να γίνει μητέρα, εμφανίζοντας τον Παπαμιχαήλ ως «βαρελάκι» και «γυναικοσυντήρητο», αποδίδοντας στην Αλίκη την φράση «θέλω να καταπιώ δέκα σαν την Καρέζη για να κάνω κέφι».

Η υπόθεση εκδικάστηκε στις 6 Ιουλίου του 1968 και τότε η Αλίκη ξέσπασε σε κλάματα ενώπιον του δικαστηρίου λέγοντας:

«Με υβρίζουν, με εξευτελίζουν ως καλλιτέχνιδα και ως γυναίκα οι κατηγορούμενοι, παλαιοί μου φίλοι και συνεργάτες στις μεγάλες μας επιτυχίες. Με εμφανίζουν άλλο από εκείνο που είμαι, με όσα με το στόμα του συναδέλφου Παράβα λέγονται στο σκετς. Και ακόμη, με θίγουν στο ζήτημα της μητρότητας, στο ζήτημα του παιδιού. Δεν απέκτησα παιδί, κ. πρόεδρε. Θα μπορούσα να είχε όχι ένα, αλλά πολλά. Τα έχασα όμως πάνω στη σκηνή του θεάτρου παίζοντας γι’ αυτούς».

Για την ιστορία, η Αλίκη έμεινε τελικά έγκυος και γέννησε τον Γιάννη Παπαμιχαήλ ένα χρόνο αργότερα, στις 4 Ιουνίου του 1969.

Πηγή: THE TOCΣχόλια