Οι άγνωστοι x στον σκοτεινό κόσμο των εξοπλισμών

Οι άγνωστοι x στον σκοτεινό κόσμο των εξοπλισμών

Mετά τον εντοπισμό της ροής του Χρήματος για την εταιρεία Interaction, που όπως αποκάλυψε το ereportaz έγινε μέσω της απάντησης του αιτήματος δικαστικής συνδρομής που έστειλε η εισαγγελέας διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου για την υπόθεση των Λέοπαρντ, το παιχνίδι σκληραίνει και οι κατηγορίες φαίνεται πως… χτυπούν κι άλλους πρωταγωνιστές.

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν καταγγελίες στις εισαγγελικές αρχές που κάνουν λόγο για συσχετισμό πρωταγωνιστών των εξοπλιστικών με συγκεκριμένα εκδοτικά και δημοσιογραφικά συμφέροντα

Βλέποντας τον κλοιό να σφίγγει πολλοί μάρτυρες έχουν οικειοθελώς συνεισφέρει στις αρχές λεπτομέρειες για τις συναντήσεις και σχέσεις των ισχυρών του χώρου με πρόσωπα των media κάνοντας λόγο και για χρηματισμό μερικών εξ αυτών.

Ωστόσο άγνωστος παραμένει ο τρόπος που θα κινηθούν οι αρχές καθώς είναι γνωστό ότι χρειάζονται συγκεκριμένα στοιχεία.

 Υπάρχουν πολιτικές παρεμβάσεις

Οι δικηγόροι του κ. Λιακουνάκου άφησαν αιχμές για πολιτικές παρεμβάσεις και έκαναν λόγο για πανηγυρικά τουίτς που ανέβηκαν στο διαδίκτυο μετά την σύλληψη του επιχειρηματία. Οι συνήγοροι του Θωμά Λιακουνάκου άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο επιχειρηματίας να επανέλθει στην ανάκριση και να προσκομίσει νέα στοιχεία που να στοιχειοθετούν τους ισχυρισμούς του.

liakounakos-3

Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται υποστηρίζοντας κατηγορηματικά «δεν έχω δωροδοκήσει κανέναν. Ο,τι χρήματα πήρα από αντισταθμιστικά οφέλη είναι τιμολογημένα στην Ελλάδα και ουδέποτε το κόστος τους μετακυλήθηκε στο κόστος της προμήθειας για το δημόσιο».

Υπενθυμίζεται ότι το κουβάρι της διαφθοράς και της διακίνησης μαύρου χρήματος άρχισε ξετυλίγεται από τον Δεκέμβρη του 2013, όταν ο Αντώνης Κάντας ομολόγησε μίζες 15 εκατομμυρίων και ισχυρίστηκε πως ο Θ. Λιακουνάκος τον δωροδόκησε αφήνοντας ένα σακ-βουαγιάζ με λεφτά στο γραφείο του.

Για να δούμε αν θα υπάρχουν γρήγορα εξελίξεις και για ποιους…Σχόλια