Η απάντηση της περιφέρειας Πελοποννήσου για την ανάθεση έργου στην εταιρεία Φλαμπουράρη (βίντεο)

Η απάντηση της περιφέρειας Πελοποννήσου για την ανάθεση έργου στην εταιρεία Φλαμπουράρη (βίντεο)

Την απάντησή της στο δημοσίευμα για τη δουλειά που πήρε η εταιρεία του Αλέκου Φλαμπουράρη, ΔΙΑΤΜΗΣΗ, ύψους 3,9 εκατ. ευρώ, δίνει η περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σε γραπτή της δήλωση, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Κωνσταντίνα Νικολάκου κάνει λόγο για σκανδαλολογία και «χαρτογιακάδες εκβιαστές», και υποστηρίζει ότι «στην περιφέρεια Πελοποννήσου δε μοιράζονται δουλειές» και πως η συγκεκριμένη ανάθεση έγινε με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα.

«Για μια ακόμη φορά προσπαθούν κάποιοι ‘’γνωστοί άγνωστοι – γνωστά παπαγαλάκια’’ να εμπλέξουν τα έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για να ικανοποιήσουν μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Στέλνουμε αυστηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ‘’δεν μοιράζονται δουλειές’’. Τηρείται απόλυτα η νομιμότητα και η διαφάνεια για όλους και για όλα χωρίς επιλογές ή αποκλεισμούς», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στο επίμαχο έργο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, που αφορά το Αλιευτικό Καταφύγιο Βραχατίου, η κ. Νικολάκου σημειώνει:

«- Η Επιτροπή Διαγωνισμού και η Επιτροπή Ενστάσεων, εισηγήθηκαν ως ανάδοχο την εταιρεία με την οικονομικότερη προσφορά, τη ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ.

– Στις δύο προαναφερθείσες επιτροπές συμμετέχουν αποκλειστικά υπηρεσιακοί παράγοντες κατόπιν κλήρωσης.

– Η Οικονομική Επιτροπή ομόφωνα ενέκρινε την εισήγηση των ανωτέρω επιτροπών

– Στη συνέχεια, όπως προβλέπεται σύμφωνα με το νόμο το έργο συμβασιοποιήθηκε και εκτελείται, λαμβάνοντας ταυτόχρονα όλες τις απαιτούμενες από το νόμο εγκρίσεις».

Όπως υποστηρίζει η πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής και αντιπεριφερειάρχης «ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και η Περιφερειακή αρχή δεν ‘’κιότεψαν’’ ποτέ και δεν φοβήθηκαν τίποτα, γιατί ήταν πάντα συνοδοιπόροι με τους πολίτες της Πελοποννήσου. Συγκρουστήκαμε με συμφέροντα όποτε χρειάστηκε και μας δικαίωσαν επανειλημμένα οι συμπολίτες μας. Με αυτούς συνομιλούμε και ορίζουμε το μέλλον μας και όχι με ‘’χαρτογιακάδες εκβιαστές’’ που παίζουν το μέλλον της πατρίδας σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα».

Σημειώνει δε, ότι παρά την πολιτική αστάθεια που οδηγεί σε στασιμότητα στα δημόσια έργα, «η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει να δουλεύει σκληρά και να υλοποιεί τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της, γιατί πιστεύουμε βαθιά ότι μόνο με την ενδυνάμωση της τοπικής μας οικονομίας μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες, ελπίδα και προοπτική».
Η κ. Νικολάκου καταλήγει: «Πρέπει να καταλάβουν ορισμένοι ότι σε μια τόσο κρίσιμη για τη χώρα μας προεκλογική περίοδο δεν θα τους επιτρέψουμε να χρησιμοποιούν μεθόδους αποπροσανατολισμού και σκανδαλολογίας εμπλέκοντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Παραχωρώντας συνέντευξη μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, απάντησε και σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα. Για τη συμμετοχή του κ. Φλαμπουράρη στην εταιρεία, είπε ότι για το αν θα έπρεπε να συμμετέχει ή όχι, πρέπει να ερωτηθεί ο ίδιος ο κ. Φλαμπουράρης.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:Σχόλια