Η επιστροφή της «δραχμολαγνείας»: Γιατί σιωπά το Μαξίμου!

Η επιστροφή της «δραχμολαγνείας»: Γιατί σιωπά το Μαξίμου!

Για ακόμα μία φορά θεατές στο ίδιο κακοστημένο σενάριο οι Έλληνες πολίτες. Οι συζητήσεις για εθνικό νόμισμα άρχισαν πάλι μετά και την δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ξυδάκη, αλλά κυρίως η στάση της κυβέρνησης, καθώς το Μαξίμου χθες τήρησε «σιγή πνιγμένου ιχθύος».  

Με την β’ αξιολόγηση να βρίσκεται κυριολεκτικά στον πάγο, οι δηλώσεις Ξυδάκη, και η σιωπή του Μαξίμου, που συντηρεί τη συζήτηση, προκαλούν ερωτήματα για το αν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφραζε προσωπική του άποψη.

Πάντως, δεν πρέπει να παραβλέψουμε και το κλίμα που υπάρχει στις δημοσκοπήσεις, εκεί που σχεδόν ένας στους τρεις Έλληνες πολίτες θεωρεί τη δραχμή ως καλύτερη λύση για χώρα, αν και οι υποστηρικτές του ευρώ παραμένουν η ισχυρή πλειοψηφία.

«Η θέση της χώρας αταλάντευτα στην Ευρώπη» ξεκαθάρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάρκος Μπόλαρης. «Δεν είναι καν πολιτική θέση, είναι αφελές να λέμε για δραχμή», είπε ο επίσης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βέττας.

Από τη Νέα Δημοκρατία, ο Γιώργος Κουμουτσάκος αναρωτήθηκε για «που το πάνε»;

 

Τις δηλώσεις Ξυδάκη σχολίασε και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με έναν ιδιαίτερο τρόπο και σκωπτικό.

«Όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος προτείνει να ανοίξει επισήμως συζήτηση για το Grexit και την επιστροφή στη δραχμή, συντελείται ήδη μια τεράστια βλάβη σε βάρος της εθνικής οικονομίας και της διεθνούς θέσης της χώρας σε μια πολυεπίπεδη διαπραγμάτευση που δεν είναι μόνο οικονομική», υπογράμμισε ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βουλευτής της ΔΗΣΥ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος προτείνει να ανοίξει επισήμως συζήτηση για το Grexit και την…

Posted by Evaggelos Venizelos on Dienstag, 31. Januar 2017

Για απολύτως προκλητικές και επικίνδυνες δηλώσεις έκανε λόγο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος προειδοποιώντας: «Μην τολμήσετε».

«Ο κ. Τσίπρας να πάρει θέση για τις απόψεις του κ. Ξυδάκη. Ταυτίζεται και ο ίδιος με τις απόψεις Σόιμπλε όπως ο εκπρόσωπός του;» τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Το τηλεφώνημα Τζανακόπουλου στον Ξυδάκη για τις δηλώσεις του για την δραχμή

 Σχόλια