Η γυναίκα που «κάρφωσε» τον Αμπαούντ μιλά για τις νέες τρομοκρατικές επιθέσεις που ετοίμαζε στο Παρίσι

Η γυναίκα που «κάρφωσε» τον Αμπαούντ μιλά για τις νέες τρομοκρατικές επιθέσεις που ετοίμαζε στο Παρίσι

Μια γυναίκα εμπόδισε τον Αμπαούντ  ώστε να προχωρήσει και σε άλλες παρόμοιες επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα, όπως αυτός σχεδίαζε.

Ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της ανώνυμης γυναίκας στην εφημερίδα Washington Post, είχε σχεδιάσει να πραγματοποιήσει και άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, αν η ίδια δεν αποκάλυπτε το κρησφύγετό του στη γαλλική αστυνομία.

Η γυναίκα υποστήριξε ότι επί τρία χρόνια υπήρξε στενή φίλη και μάλιστα ήταν και παρένθετη μητέρα για την εξαδέλφη του Βέλγου τρομοκράτη Hasna Aitboulahcen. Μία ημέρα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις, η ίδια συνόδευσε την εξαδέλφη του Αμπαούντ στο κρησφύγετό του σε προάστιο του Παρισιού, στην περιοχή Aubervilliers στο Σεν Ντενί.

Ο τρομοκράτης έδωσε το ποσόν των 5.000 ευρώ στην εξαδέλφη του και της ζήτησε να του αγοράσει «κομψά» ρούχα και παπούτσια, καθώς και να του βρει ένα νέο κρησφύγετο για τον ίδιο και για έναν από τους συνεργάτες του. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τις δύο γυναίκες, ο τρομοκράτης αποκάλυψε ότι «το Παρίσι δεν ήταν τίποτα» και υποστήριξε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με την ίδια, στόχος ήταν κάποια επιχειρηματική συνοικία στη γαλλική πρωτεύουσα και γι’ αυτό τον λόγο ο τζιχαντιστής ζήτησε να του αγοράσει η Hasna Aitboulahcen «κομψά» ρούχα.

Η μουσουλμάνα, την επόμενη μέρα, επικοινώνησε με τη γαλλική αστυνομία και ενημέρωσε με κάθε λεπτομέρεια τι είχε συζητήσει ο Αμπαούντ με την εξαδέλφη του, ενώ αποκάλυψε το κρησφύγετο του τρομοκράτη. Η ίδια ανέφερε ότι θέλει ο κόσμος να μάθει πως μια μουσουλμάνα κατέδωσε τον τρομοκράτη και τόνισε ότι το Ισλάμ δεν διδάσκει όσα κάνουν οι τζιχαντιστές τρομοκράτες.

 Σχόλια