Η οικογένεια του Ράμι ξανά μαζί – Δεκτό από τους Γερμανούς το αίτημα που υποβλήθηκε για οικογενειακή επανένωση

Η οικογένεια του Ράμι ξανά μαζί – Δεκτό από τους Γερμανούς το αίτημα που υποβλήθηκε για οικογενειακή επανένωση

Την Τετάρτη αναχωρούν αεροπορικώς από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό το Μόναχο η μητέρα, τα αδέλφια και ο ξάδερφος του μικρού Ράμι, έπειτα από την αποδοχή από πλευράς της Γερμανίας του αιτήματος για οικογενειακή επανένωση που υποβλήθηκε.

Την οικογένεια θα συνοδεύσει έως το αεροδρόμιο «Μακεδονία» υπάλληλος του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Θεσσαλονίκης, στο οποίο η οικογένεια του Ράμι κατέθεσε την Δευτέρα αίτημα ασύλου. Μετά την άφιξη στο Μόναχο την υπόθεση θα αναλάβουν οι γερμανικές αρχές.

Να υπενθυμιστεί ότι ο μικρός Ράμι από τη Συρία νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μονάχου τους τελευταίους τέσσερις μήνες, καθώς πάσχει από λέμφωμα Hodgkin. Το παιδί, που βρίσκεται στη Γερμανία με τον πατέρα του, θα πρέπει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών και η μητέρα του και τα αδέλφια του είναι πιθανοί δότες. Ωστόσο, εκείνοι βρίσκονται στην Ελλάδα, όπου πέρασαν με βάρκα μέσω Τουρκίας, και για το λόγο αυτό κατέθεσαν την Δευτέρα αίτημα ασύλου.

Η δημοσιοποίηση της ιστορίας του Ράμι κινητοποίησε τις ελληνικές και γερμανικές αρχές, που προώθησαν με ταχείες διαδικασίες την επανένωση της οικογένειας.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕΣχόλια