Η οικονομική πολιτική στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου εν όψει ΔΕΘ

Η οικονομική πολιτική στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου εν όψει ΔΕΘ

Η οικονομική πολιτική και η διαμόρφωσή της «με στόχο τη δίκαιη ανάπτυξη» βρέθηκε στο επίκεντρο του άτυπου κυβερνητικού συμβουλίου που συνεδρίασε νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Στο συμβούλιο συζητήθηκαν επίσης ο συντονισμός και προγραμματισμός του κυβερνητικού έργου.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, εν όψει της ΔΕΘ, κάθε υπουργείο θα ετοιμάσει απολογισμό και προγραμματισμό προκειμένου να οργανωθεί η παρέμβαση του πρωθυπουργού, ο οποίος θα παρουσιάσει αναλυτικά την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας θα προβεί και σε αποτίμηση του κυβερνητικού έργου, ενώ οι πυλώνες της οικονομικής πολιτικής θα είναι η ανάπτυξη και η κοινωνία.

Παράλληλα, στη σύσκεψη συζητήθηκε το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα με τα νομοσχέδια των υπουργείων Παιδείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Βιομηχανίας και Δικαιοσύνης.

Ακόμη, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και την προετοιμασία της διαπραγμάτευσης, καθώς και ζητήματα σχετικά με την επιτάχυνση και τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου στον τομέα των επενδύσεων.

Μιλώντας για τη δεύτερη αξιολόγηση, κυβερνητικές πηγές σημείωσαν ότι εκτιμάται ότι θα είναι ευκολότερη από την πρώτη και εντός χρονοδιαγράμματος, ενώ σε ό,τι αφορά τα προαπαιτούμενα, οι ίδιοι κύκλοι επεσήμαναν ότι αυτά αφορούν σε εκκρεμότητες της πρώτης αξιολόγησης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε επίσης ενημέρωση για τις διεθνείς επαφές του πρωθυπουργού, τόσο αναφορικά με τη στρατηγική για την αξιολόγηση και τη διαπραγμάτευση, όσο και σχετικά με τη Σύνοδο των Μεσογειακών χωρών και τη Συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών ηγετών στο Παρίσι.

 Σχόλια