Η «ηλεκτρική» λωρίδα δίνει μεγαλύτερη αυτονομία στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα

Η «ηλεκτρική» λωρίδα δίνει μεγαλύτερη αυτονομία στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα

Το πρόβλημα της μικρής διάρκειας συνεχούς λειτουργίας των μπαταριών των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, έρχεται να λύσει μια νέα προσέγγιση στο θέμα, που είναι η δημιουργία μιας ειδικής λωρίδας στους αυτοκινητοδρόμους, όπου η μπαταρία θα επαναφορτίζεται εν κινήσει.

Αναλυτικότερα, η νέα μέθοδος, η οποία εφαρμόζεται ήδη σε κάποιες πόλεις της Γερμανίας σε ό,τι αφορά στα μέσα μαζικής μεταφοράς, είναι η δημιουργία μιας ειδικής λωρίδας η οποία θα σκεπάζει ειδικά καλώδια και πηνία, και τα οποία με την επαγωγική μέθοδο θα φορτίζουν διαρκώς τις μπαταρίες στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κινούνται επάνω τους.

Το αποτέλεσμα θα είναι τα συγκεκριμένα οχήματα να μην έχουν πλέον περιορισμούς στην ακτίνα δράσης τους, και να μπορούν να κινούνται αυτόνομα με ηλεκτρική ενέργεια σε μεγάλα ταξίδια.

Σημειώνεται ότι η νέα αυτή προσέγγιση δοκιμάζεται ήδη στην Αγγλία σε έργα μικρής έκτασης, ωστόσο, έχει ήδη αποφασιστεί από το Υπουργείο Υποδομών της χώρας να εκπονηθεί ένα πλάνο 18 μηνών, το οποίο θα αφορά στην επέκταση της εφαρμογής της συγκεκριμένης τεχνολογίας σε ένα μεγαλύτερο δίκτυο δρόμων, συμπεριλαμβάνοντας και μερικούς από τους κεντρικούς αυτοκινητόδρομους της χώρας.

Η προσθήκη είναι απλή σε πρώτη εκτίμηση, καθώς η τεχνολογία δεν είναι καινούργια, ενώ έχει δοκιμαστεί και έχει αποδειχτεί λειτουργική σε μικρότερης κλίμακας έργα.Σχόλια