Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ τίμησε την γλυκιά «παραμυθού» της ΕΛ.ΑΣ.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ τίμησε την γλυκιά «παραμυθού» της ΕΛ.ΑΣ.

Το δικό της λιθαράκι στο πρόσωπο αυτό της Ελλάδας που κερδίζει παγκόσμια αναγνώριση, έχει βάλει και η ανθυπαστυνόμος Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα, που έλαβε μια πολύ σημαντική διάκριση από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, για την προσφορά της στην παγκόσμια εκστρατεία BACK2SCHOOL. Η νεαρή αστυνομικός – συγγραφέας έλαβε ανακηρύχθηκε «υψηλού προφίλ υποστηρίκτρια» (High Profile Supporter), ένας τίτλος που απονέμεται σε προσωπικότητες απ’ όλο τον κόσμο, που με την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο συμβάλουν τα μέγιστα στο έργο της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε., αποτελώντας πηγή έμπνευση για όλους τους ανθρώπους.

Η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Στα 18 της έγινε αστυνομικός, ενώ από νωρίς είχε δείξει την ιδιαίτερη κλίση της στη λογοτεχνία. Είναι η συγγραφέας του βιβλίου «Μια Ζαχαρένια Συνταγή», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις IANOS τον Νοέμβριο του 2015.

Όταν οι προσφυγικές ροές εντάθηκαν, η επιθυμία της να βοηθήσει τους εκατομμύρια ανθρώπους-θύματα του πολέμου που ξενιτεύτηκαν από τις χώρες τους, έγινε εσωτερική ανάγκη. Το βιβλίο τέθηκε υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας και τα έσοδά του διατέθηκαν για την ενίσχυση της παγκόσμιας εκστρατείας BACK2SCHOOL του Οργανισμού, η οποία στηρίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων σε όλο τον κόσμο.

Το βιβλίο διδάσκει στα παιδιά τις έννοιες της αγάπης και της αλληλεγγύης και το κοινό το αγάπησε πολύ, εκτοξεύοντας τις πωλήσεις του σε σύντομο χρονικό διάστημα. «Αν δομήσουμε τις παιδικές ψυχές με αγάπη, θα οικοδομήσουμε έναν κόσμο ζαχαρένιο», λέει χαρακτηριστικά η συγγραφέας.foteini k tsirigoti

Η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου αναγνωρίζει την ονομασία της, ως UNHCR High Profile Supporter, ως μια μοναδική ευκαιρία να προβάλλει τη σκληρή πραγματικότητα για τους πρόσφυγες και να παλέψει για να τη βελτιώσει. «Ο φόβος είναι εχθρός. Σύμμαχος είναι η αγάπη και η αλληλεγγύη. Και η αγάπη και η αλληλεγγύη δημιουργούν κύματα που δεν πνίγουν. Το έργο της Ύπατης Αρμοστείας στην προστασία και ενίσχυση των προσφύγων είναι τεράστιο. Νιώθω μεγάλη τιμή που συνεργάζομαι με έναν τέτοιο Οργανισμό για ένα τόσο σημαντικό θέμα. Και είναι ένα θέμα που χρειάζεται περισσότερη στήριξη, συζήτηση και πράξεις από όλους.» αναφέρει.

Η αστυνομικός – συγγραφέας, μέσα από το βιβλίο της και τον ήρωά του, σκορπάει αγάπη στην υφήλιο και διαδίδει μηνύματα ανθρωπιάς για τη βελτίωση της ζωής των παιδιών που ζουν σε προσφυγικούς καταυλισμούς, στηρίζοντας το έργο της Ύπατης Αρμοστείας.

Πηγή: iapopsi.grΣχόλια