Η κακοκαιρία πλήττει τη χώρα

Η κακοκαιρία πλήττει τη χώρα

Έντονες βροχές και καταιγίδες αναμένονται να επηρεάσουν τη χώρα μας την αρχή της νέας εβδομάδας, με τα φαινόμενα να γίνονται ηπιότερα από την Τετάρτη και μετά.

Πιο αναλυτικά λοιπόν, την Τρίτη 22/9 βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αναμένονται στη Θεσσαλία, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τις Ανατολικές Κυκλάδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Ήπειρο και τα ορεινά της Πελοποννήσου τις θερμές ώρες της ημέρας.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη 23/9 και 24/9, η κακοκαιρία θα παρουσιάσει ύφεση, καθώς οι βροχές και οι καταιγίδες θα επηρεάσουν κυρίως τα ορεινά της Ηπειρωτικής Ελλάδας, το Ιόνιο και τα δυτικά τμήματα της χώρας.

Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, δηλαδή οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 25 – 27 βαθμούς Κελσίου. Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.Σχόλια