Η κατάσταση στη Συρία επί τάπητος σε συνάντηση μεταξύ Γερμανίας, Γαλλίας, ΟΗΕ & συριακής αντιπολίτευσης

Η κατάσταση στη Συρία επί τάπητος σε συνάντηση μεταξύ Γερμανίας, Γαλλίας, ΟΗΕ & συριακής αντιπολίτευσης

Συνάντηση στο Βερολίνο θα πραγματοποιήσουν αύριο ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγιερ, ο Γάλλος ομόλογός του Ζαν-Μαρκ Ερό, ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα, και ο συντονιστής της συριακής αντιπολίτευσης Ριάντ Χιτζάμπ.

Στη συνάντηση, αναμένεται να τεθούν επί τάπητος οι προϋποθέσεις για τη συνέχιση των ειρηνευτικών συνομιλιών, οι προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός, και η βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Συρία.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα που επιδιώκει την παύση των εχθροπραξιών στη Συρία, βρέθηκε σήμερα στη Μόσχα για συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Σημειώνεται ότι η απότομη κλιμάκωση της βίας τις τελευταίες εβδομάδες οδηγεί στην κατάρρευση της εκεχειρίας και τορπιλίζει τις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Νωρίτερα, ο κ. Ντε Μιστούρα, εν όψει της συνάντησης με τον Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι πρέπει να διασφαλιστεί η παύση των εχθροπραξιών. Ο κ. Λαβρόφ τόνισε από την πλευρά του ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ εργάζονται σκληρά για την επίλυση της κρίσης στη Συρία.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, παραδέχθηκε τη Δευτέρα ότι η συριακή σύγκρουση είναι πλέον «από πολλές απόψεις εκτός ελέγχου».Σχόλια