Οι κινήσεις του τρίτου τρομοκράτη στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών (βίντεο)

Οι κινήσεις του τρίτου τρομοκράτη στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών (βίντεο)

Ένα βίντεο με τους τρεις δράστες του τρομοκρατικού χτυπήματος στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών έδωσε στη δημοσιότητα η ομοσπονδιακή Αστυνομία του Βελγίου.

Το βίντεο διάρκειας 33 δευτερολέπτων εστιάζει στον τρίτο άνδρα, ντυμένο με λευκό τζάκετ και καπέλο, που πιστεύεται ότι μετέφερε το μεγαλύτερο εκρηκτικό μηχανισμό, αν και ευτυχώς η βόμβα του δεν εξερράγη.

Το βίντεο έχει τίτλο «Ύποπτος προς ταυτοποίηση», κάτι που αφήνει να εννοηθεί ότι οι Αρχές δεν είναι βέβαιες ότι ο ύποπτος Φαϊσάλ Σ. – ο οποίος κρατείται από την προηγούμενη εβδομάδα – είναι τελικά ο τρίτος τρομοκράτης του αεροδρομίου.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του Φαϊσάλ Σ. οι βελγικές Αρχές έχουν ήδη απαγγείλει βαριές κατηγορίες για τρομοκρατικούς φόνους και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, γεγονός που υποδεικνύει ότι θεωρούν τον κρατούμενο ως μέλος του πυρήνα που σκότωσε τουλάχιστον 35 ανθρώπους στις Βρυξέλλες την περασμένη Τρίτη.

Ωστόσο, παρά την απαγγελία κατηγοριών, έως τώρα οι Αρχές δεν έχουν διαπιστώσει απτή σύνδεση μεταξύ του Φαϊσάλ και του τζιχαντιστικού πυρήνα που σκότωσε 130 ανθρώπους στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου, σε αντίθεση με τους άλλους τρεις γνωστούς καμικάζι των Βρυξελλών, σε βάρος των οποίων έχουν βρεθεί συνδετικά στοιχεία.

Οι βελγικές αρχές, σε μία προσπάθεια να γίνει η σύνδεση μεταξύ του Φαϊσάλ Σ. και του χτυπήματος στο Ζάβεντεμ, έχουν συγκεντρώσει δείγματα DNA από το σημείο της καταστροφής και τα συγκρίνουν με το γενετικό υλικό του κρατούμενου, ώστε να πιστοποιηθεί ότι βρισκόταν στον αερολιμένα.Σχόλια