Η κυβέρνηση δεν έχει ολοκληρώσει την κατασκευή ούτε ενός κέντρου υποδοχής

Η κυβέρνηση δεν έχει ολοκληρώσει την κατασκευή ούτε ενός κέντρου υποδοχής

Στάσιμη παραμένει η κατάσταση με τα κέντρα υποδοχής των προσφύγων αφού μέχρι στιγμής, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να ολοκληρώσει την κατασκευή ούτε ενός τέτοιου κέντρου στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Έπειτα από το απίστευτο αλαλούμ που δημιουργήθηκε χθες με τη μεταφορά των μεταναστών από το γήπεδο του Τάε Κβον Ντο στο Παλαιό Φάληρο, σήμερα λίγο πριν τις 09:30 έφτασε ένα αστικό λεωφορείο (χωρητικότητας 120 ατόμων) που γύρω στις 10:30 ξεκίνησε για να τους μεταφέρει στο γήπεδο του χόκεϊ στο Ελληνικό, ενώ η επιχείρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το μεσημέρι.

Στις 11:30 περίπου έφτασε στο στάδιο το δεύτερο λεωφορείο, με την επιχείρηση να εξελίσσεται ομαλά. Η πρώην ολυμπιακή εγκατάσταση στο Παλαιό Φάληρο έπρεπε να παραδοθεί στην εταιρεία αξιοποίησης ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΑΔ) από εχθές αφού το ερχόμενο Σάββατο ξεκινούν στο συγκεκριμένο γήπεδο πανευρωπαϊκοί αγώνες. Όμως, για ακόμη μια φορά επικράτησε το απόλυτο μπάχαλο

Μάλιστα είναι τέτοια η απουσία σχεδίου από την κυβέρνηση ώστε οι δήμαρχοι της χώρας δια του οργάνου τους, της ΚΕΔΕ, αποφάσισαν να συγκροτήσουν μια επιτροπή διαχείρισης του προσφυγικού-μεταναστευτικοί «καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιαστεί εκ μέρους της Κυβέρνησης ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο για τη διαχείρισή του ζητήματος» όπως τονίσε ο πρόεδρος της ένωσης Γιώργος Πατούλης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης διερωτήθηκε: «Να μας πει η κυβέρνηση γιατί το ρωτάω και κρύβονται. Γιατί δεν ανοίγουν τα στρατοπεδα; Ποιο είναι το πρόβλημα να το ακούσουμε» και άφησε υπονοούμενα για το πώς διαχειρίζεται τις Ένοπλες Δυνάμεις ο Πάνος Καμμένος μιλώντας για «εικόνα στεγανοποίησης των Ενόπλων Δυνάμεων που κάπου έχουν παραδοθεί για αποκλειστική διαχείριση και δεν συμμετέχουν στη διαχείριση του μεγάλου εθνικού προβλήματος».

«Δεν υπήρξε καμία προετοιμασία στη χώρα. Από τον περασμένο Δεκέμβριο έλεγα ότι υπάρχουν άδεια στρατόπεδα για να ανοίξουν και να υποδεχθούν πρόσφυγες-μετανάστες, θα το δουμε» συμπλήρωσε. «Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιουνται ολυμπιακές εγκαταστάσεις και πάρκα» συνέχισε σε υψηλούς τόνους.Σχόλια