«Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα αντιλαϊκή συμφωνία»

«Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα αντιλαϊκή συμφωνία»

Την εκτίμηση ότι «τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές η νέα κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να σερβίρει τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία με τους δανειστές – εταίρους της, μαζί με το νέο πακέτο μέτρων που θα τη συνόδευε» εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου σε κομματική εκδήλωση στην Καρδίτσα.

Παράλληλα, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι το αν τα νέα μέτρα έρθουν πακέτο ή σε δόσεις είναι αδιάφορο, αφού τον λογαριασμό θα κληθεί να τον πληρώσει πάλι ο λαός.

Ασκώντας έντονη κριτική και στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης επεσήμανε ότι «σε αυτούς τους τέσσερις μήνες η κυβέρνηση υλοποιεί κατά γράμμα τις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, ενώ αναλαμβάνει και καινούργιες».

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ είπε ότι η νέα συμφωνία παρουσιάζεται από την κυβέρνηση ως μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία, δηλαδή ως μία συμφωνία «που θα ωφελήσει και τους δανειστές και τους δανειζόμενους». Κι όταν μιλάμε για τους δανειστές, σημείωσε, «μιλάμε για την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, τις γνωστές καπιταλιστικές ενώσεις. Κι όταν μιλάμε για δανειζόμενους δεν εννοούμε τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, γιατί κανείς από όλους αυτούς δεν ωφελήθηκε από τα δάνεια των προηγούμενων κυβερνήσεων».

Επίσης, ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε ότι «το πιο σημαντικό, μέσα από αυτήν τη συμφωνία, είναι ότι η κυβέρνηση επιδιώκει ένα νέο επενδυτικό πακέτο για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, το οποίο, όπως χρόνια συμβαίνει στον καπιταλισμό, φέρνει κέρδη στο κεφάλαιο, ανεργία και φτώχεια στους εργαζόμενους».

«Για αυτή την ανάπτυξη, το έδαφος έχει στρωθεί και έτσι θα παραμείνει, με μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης και ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζόμενων. Γι’ αυτό και ο Τσίπρας στον ΣΕΒ δεν τόλμησε καν να ψελλίσει προς τους βιομήχανους την προεκλογική του υπόσχεση για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ» πρόσθεσε.Σχόλια