«Διασκεδάζει» τις εντυπώσεις η κυβέρνηση: Δεν πήραμε πίσω το παράλληλο πρόγραμμα… αλλάξαμε ημερομηνία!

«Διασκεδάζει» τις εντυπώσεις η κυβέρνηση: Δεν πήραμε πίσω το παράλληλο πρόγραμμα… αλλάξαμε ημερομηνία!

Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το «φιάσκο» με την απόσυρση του παράλληλου, προγράμματος, το μέγαρο Μαξίμου ρίχνει τις ευθύνες στην αντιπολίτευση.

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Πρωθυπουργού εγκαλεί ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι για την αποχώρησή τους από την διαδικασία συζήτησης του παράλληλου προγράμματος. Κάνει λόγο για «ανεύθυνη στάση» των τριών κομμάτων τα οποία κατηγορεί ότι δημιούργησαν ανυπόστατες εντυπώσεις «με κίνδυνο να προκληθούν εμπόδια στην διαπραγμάτευση, αλλά και στο κυβερνητικό έργο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».

Το Μαξίμου διαμηνύει επίσης ότι το εν λόγω νομοσχέδιο «ποτέ δεν αποσύρθηκε».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου:

«Σχετικά με την διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις»

Μετά την χθεσινή ανεύθυνη στάση και την αποχώρηση τριών κομμάτων από τη κοινοβουλευτική διαδικασία, με την ανυπόστατη καταγγελία ότι δήθεν το νομοσχέδιο που κατατίθεται με επείγουσα διαδικασία επιβαρύνει δημοσιονομικά και εκτροχιάζει το προϋπολογισμό, δημιουργήθηκαν εξίσου ανυπόστατες εντυπώσεις με κίνδυνο να προκληθούν εμπόδια στην διαπραγμάτευση, αλλά και στο κυβερνητικό έργο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Κατόπιν αυτού ο Πρόεδρος της Βουλής εισηγήθηκε στη Σύνοδο των Προέδρων την συνέχιση της συζήτησης του ν/σ, με την κανονική διαδικασία που προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής, στην αρχή του χρόνου. Το νομοσχέδιο ποτέ δεν αποσύρθηκε».

Οι απειλές των δανειστών

Ωστόσο, είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο. Οπως αποκάλυψε το iefimerida.gr η ενόχληση των δανειστών ήταν τέτοια για το γεγονός ότι δεν είχαν ενημερωθεί ούτε εγκρίνει το παράλληλο πρόγραμμα, που διεμήνυσαν ευθέως στην κυβέρνηση ότι «δεν θα ξεκινήσει το EuroWorking Group αν δεν αποσυρθεί». Οπερ και εγένετο, με την κυβέρνηση να το παίρνει πίσω άρον-άρον.

Ο Βαρουφάκης «καρφώνει» την κυβέρνηση για το παράλληλο πρόγραμμα: Κυλιόμενος εξευτελισμός!

Με ένα αιχμηρό tweet σχολίασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης την απόφαση της κυβέρνησης να αποσύρει το νομοσχέδιο με το παράλληλο πρόγραμμα που είχε καταθέσει στη Βουλή.

«Κυλιόμενος εξευτελισμός (φυσικό επακόλουθο της συνθηκολόγησης) έγραψε ο κ. Βαρουφάκης στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.,

«Πυρά» Ζωής

Δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστο το φιάσκο της κυβέρνησης με το παράλληλο πρόγραμμα και την… άρον άρον απόσυρσή του, η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής, με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter έγραψε:

Καταγραφή

 Σχόλια