Η Κομισιόν αδειάζει τον έλληνα πρωθυπουργό: «Βόμβα το δημοψήφισμα και μονομερής ενέργεια»

Η Κομισιόν αδειάζει τον έλληνα πρωθυπουργό: «Βόμβα το δημοψήφισμα και μονομερής ενέργεια»

Σε μια πρωτοφανή κίνηση «για την ενημέρωση του ελληνικού λαού σε πνεύμα διαφάνειας » όπως αναφέρει, προχώρησε το απόγευμα της Κυριακής η Κομισιόν, που εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, κατηγορώντας την ελληνική πλευρά πως, ενώ υπήρχε η αίσθηση πως η συμφωνία θα ήταν εφικτή στο Eurogroup του Σαββάτου, η Αθήνα έριξε τη βόμβα του δημοψηφίσματος!

Μάλιστα, το κείμενο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ξεκινά με την πρόταση: Για την ενημέρωση του ελληνικού λαού και σε πνεύμα διαφάνειας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιεύει τις τελευταίες προτάσεις όπως συμφωνήθηκαν με τους θεσμούς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) οι οποίες λαμβάνουν υπόψη τις προτάσεις των ελληνικών αρχών της 8ης, 14ης, 22ας και 25ης Ιουνίου 2015, αλλά και τις συνομιλίες σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο άνθρωπος που πολλοί θεωρούν έναν από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους φιλέλληνες αλλά που δεν κάνει και… πολλά για να δικαιολογήσει τον «τίτλο», αδειάζει τον Έλληνα πρωθυπουργό, που στο διάγγελμά του έκανε λόγο για τελεσίγραφο από πλευράς των δανειστών. Σύμφωνα με την Κομισιόν, η ελληνική πλευρά αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις, ενώ οι συζήτηση συνεχιζόταν ως το βράδυ της Παρασκευής!

«Υπήρχε συναντίληψη όλων των εμπλεκομένων πλευρών ότι η σύνοδος αυτή του Eurogroupθα επιτύγχανε μια συνολική συμφωνία για την Ελλάδα, η οποία όχι μόνο θα είχε συμπεριλάβει τα μέτρα προς κοινή συμφωνία», τονίζει η Κομισιόν!

Επί της ουσίας πρόκειται για την πρόταση των Θεσμών που έθεσε σε δημοψήφισμα η κυβέρνηση και η οποία δεν είναι πια στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αφού στη συνεδρίαση του Eurogroup, οι δανειστές την απέσυραν!

Εντύπωση επίσης προκαλεί η κίνηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να ανεβάσει την ανακοίνωση στον λογαριασμό του στο twitter, χρησιμοποιώντας την πρώτη φράση από την ελληνική έκδοση της ανακοίνωσης της Κομισιόν.

Σχόλια