Η στιγμή της επίθεσης του Ρουβίκωνα στα διόδια Κιάτου (βίντεο)

Η στιγμή της επίθεσης του Ρουβίκωνα στα διόδια Κιάτου (βίντεο)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που ανέβασαν μέλη της ομάδας αντιεξουσιαστών του Ρουβίκωνα την στιγμή της επίθεσής τους στα διόδια Κιάτου στην Εθνική οδό Αθηνών­Πατρών, προκαλώντας φθορές με σφυριά και βαριοπούλες στα γκισέ.

Το βίντεο δείχνει μέλη του Ρουβίκωνα να κρατούν σφυριά και να χτυπούν με μανία τα κουβούκλια. Άλλοι πετάνε φέιγ βολάν, ενώ το βίντεο κόβεται την ώρα που προσπαθούν να απομακρυνθούν από το σημείο. Για την επίθεση ο Ρουβίκωνας είχε εκδώσει και σχετικό κείμενο, τονίζοντας πως η πράξη του ήταν μήνυμα αντίστασης για τις συνθήκες που επικρατούν στο οδικό δίκτυο.

Την επίθεση με τα σφυριά και τους λοστούς πραγματοποίησαν μέλη της ομάδας αντιεξουσιαστών «Ρουβίκωνας» το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας. Αμέσως μετά, οι δράστες που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες, επιβιβάστηκαν ξανά σε δύο αυτοκίνητά με τα οποία είχαν μεταβεί στο σημείο και στα οποία επίσης είχαν καλύψει τις πινακίδες και τράπηκαν σε φυγή.

Ακολούθησε καταδίωξη από περιπολικά της Αστυνομίας και λίγο αργότερα εντοπίστηκαν στο παράδρομο της Εθνικής Οδού στο 85ο χλμ. και στο ρεύμα προς Αθήνα, από άντρες της Ασφάλειας Κορίνθου, οι οποίο τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.

Οι δράστες, σύμφωνα με την αστυνομία, πέταξαν και φέιγ βολάν στο σημείο με τα οποία έκαναν λόγο για δρόμο καρμανιόλα και καλούσαν τον κόσμο να μην πληρώνει διόδια. Οι δέκα νεαροί συνελήφθησαν με τις κατηγορίες της διακεκριμένης περίπτωσης φθορών και της διατάραξης κοινής ειρήνης από την Ασφάλεια Κορίνθου.

https://youtu.be/Vdvz4Pl5bJg

 

Διαβάστε επίσης:΅

Μυστήριο με απόρρητο έγγραφο του ΥΠΕΞ που δημοσίευσε η ομάδα «Ρουβίκωνας»Σχόλια