«Η Βρετανία θα παραμείνει στην ΕΕ» εκτιμά ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ

«Η Βρετανία θα παραμείνει στην ΕΕ» εκτιμά ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ

Ότι η Μεγάλη Βρετανία θα παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά την επικράτηση του Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Χανς-Γεργκ Σέλινγκ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt.

«Η Βρετανία θα παραμείνει μέλος της ΕΕ στο μέλλον», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σέλινγκ και πρόσθεσε ότι «σε πέντε χρόνια θα υπάρχουν ακόμη 28 κράτη μέλη».

«Η Βρετανία θα μπορούσε να παραμείνει στην ΕΕ και να μην αρχίσει καν τη διαδικασία αποχώρησής της», είπε ακόμη ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ, τονίζοντας ότι οι επιπτώσεις της ψήφου υπέρ του Brexit σε επιχειρήσεις και χρηματαγορές έχουν σοκάρει τη Βρετανία.

«Όταν βλέπεις όλες αυτές τις εταιρείες που θέλουν να μετακινηθούν σε άλλες χώρες της ΕΕ από τη Μεγάλη Βρετανία, είναι μια κλήση αφύπνισης για να μην προχωρήσει τελικά το Brexit», είπε ο κ. Σέλινγκ.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι όσο παρατείνεται η αβεβαιότητα για τη σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ, τόσο περισσότερη νευρικότητα θα επικρατεί στις αγορές και στους ανθρώπους, και άρα τόσο μεγαλύτερη ζημιά θα προκαλείται για την Ευρώπη και για το Λονδίνο.

Τέλος, ο κ. Σέλινγκ σημείωσε ότι η ΕΕ οφείλει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και να επικεντρωθεί σε ζητήματα όπως η ενιαία αγορά, η κλιματική αλλαγή και η ασφάλεια.

 Σχόλια