Οι «ξεχασμένοι» στην προβλήτα  9

Οι «ξεχασμένοι» στην προβλήτα 9

Από τον Πέτρο Κουσουλό

Για τον περισσότερο κόσμο ο δρόμος αποτελεί τον τρόπο να φτάσει στον προορισμό της αρεσκείας του, είτε αυτό λέγεται δουλειά, ραντεβού, σπίτι. Για τον Γιώργο, την Κωνσταντίνα και τον Πέτρο  η έννοια του δρόμου, φαντάζει κάτι περισσότερο από μια άσφαλτο, είναι το σπίτι τους.

Λιμάνι Πειραιά, Πύλη 9

Γιώργος , Κωνσταντίνα και Πέτρος, τρεις αφανής ήρωες της καθημερινότητας που σε προχωρημένη ηλικία βρέθηκαν αβοήθητοι στους δρόμους της Αθήνας, έχοντας ως μόνη τους προίκα την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Τρεις ανθρώπινες φιγούρες κάθονται στα παγκάκια της προβλήτας, περνώντας  ακόμη μια μέρα μέσα στο χάος της πόλης και τα καυσαέρια, ανεβαίνοντας τον δικό τους Γολγοθά και ζώντας πάντα με την ελπίδα πως θα συναντήσουν την δική τους Ιθάκη, ανάμεσα στις οικονομικές δυσκολίες και τις κακοτοπιές.

Οι άνθρωποι αυτοί άνοιξαν την καρδιά τους στην κάμερα της εκπομπής «Σπίτι μου σπιτάκι μου» και τον Πέτρο Κουσουλό, περιγράφοντας το πως έφτασαν ως εδώ , αλλά και τα δεινά τού να ζει κανείς αβοήθητος στην ύπαιθρο.

Γιώργος- Κωνσταντίνα

Ο Γιώργος και η Κωνσταντίνα είναι ζευγάρι, μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο φιλοξενούνταν στο Κέντρο αστέγων του Πειραιά μέχρι που εκείνος έκλεισε αιφνιδίως και οι δυο αυτοί άνθρωποι βρέθηκαν να περιπλανιούνται στους δρόμους, δηλώνοντας  αβοήθητοι τόσο από  τον δήμο Πειραιά όσο και από την εκκλησία. Μάλιστα η Κωνσταντίνα λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει , χρήζει χειρουργικής παρεμβάσεως, ωστόσο κάτι τέτοιο λόγω έλλειψη στέγης  δεν είναι εφικτό.

Πέτρος

Οι δυσκολίες για τον Πέτρο ξεκίνησαν όταν επιτήδειοι έκλεψαν την αστυνομικοί του ταυτότητα, ανοίγοντας εν αγνοία του  μια επιχείρηση η οποία τον« βύθισε» στα χρέη και τον οδήγησε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Έπειτα από την ανάκτηση της φυλακίσεως του, βρέθηκε στο δρόμο, περιμένοντας την συνδρομή των περαστικών .

Δείτε το βίντεο:

 

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την προβολή του εν λόγω  ρεπορτάζ του δημοσιογραφου Πέτρου Κουσουλου στη τηλεόραση του ALPHA υπήρξαν δεκάδες τηλέφωνα για εύρεση στέγης.Σχόλια