Ειδομένη: 15 λεωφορεία με πρόσφυγες αναχώρησαν το τελευταίο 48ωρο για τα κέντρα φιλοξενίας

Ειδομένη: 15 λεωφορεία με πρόσφυγες αναχώρησαν το τελευταίο 48ωρο για τα κέντρα φιλοξενίας

Τα τελευταία δύο 24ωρα, 15 συνολικά λεωφορεία με πρόσφυγες έχουν αναχωρήσει από την Ειδομένη για τα κέντρα ανοιχτής φιλοξενίας που έχουν δημιουργηθεί σε διάφορες περιοχές.

Από το πρωί της Τρίτης έχουν αναχωρήσει έξι λεωφορεία για την Πέτρα Όλυμπου, όπου μεταφέρονται Κούρδοι Γεζίντι από το βόρειο Ιράκ, ένα για την Αλεξάνδρεια Ημαθίας κι ένα για τα Γιαννιτσά, ενώ αρκετοί ακόμη πρόσφυγες περιμένουν να αναχωρήσουν ως το βράδυ.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται έως αυτή την ώρα οι έλεγχοι που ξεκίνησε από το πρωί η αστυνομία σε οχήματα που προσέγγιζαν την Ειδομένη, στο πλαίσιο των οποίων έγιναν 16 προσαγωγές αλληλέγγυων, εκ των οποίων ο ένας, Γερμανός υπήκοος, κρατείται και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για οπλοφορία, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε ένα μαχαίρι.

Η αστυνομία προσήγαγε κι έναν Σύρο, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από μια ομάδα προσφύγων, που κάθισαν πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή για λίγη ώρα, φωνάζοντας «θέλουμε πίσω τον φίλο μας». Ωστόσο, ο νεαρός Σύρος αφέθηκε τελικά ελεύθερος και οι πρόσφυγες αποχώρησαν από τις γραμμές.Σχόλια