Ιερώνυμος: Κάποιοι θέλουν αποχριστιανισμό – Όσοι τα έβαλαν με την Ορθοδοξία έχασαν

Ιερώνυμος: Κάποιοι θέλουν αποχριστιανισμό – Όσοι τα έβαλαν με την Ορθοδοξία έχασαν

«Πρέπει να αγαπάμε την πατρίδα και την Ορθοδοξία. Είναι μερικοί που δεν αγαπάνε την πατρίδα και θέλουν να κάνουν αφελληνισμό και κάποιοι που δεν αγαπάνε την Εκκλησία και θέλουν αποχριστιανισμό», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, μιλώντας σε μαθητές από την Ορεστιάδα που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα.

Τα παραπάνω λόγια του κ. Ιερώνυμου μόνο τυχαία δεν μπορούν να θεωρηθούν τη χρονική στιγμή που έρχονται, την ώρα δηλαδή που η «κόντρα» του με τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, για το μάθημα των θρησκευτικών συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

«Η Ελλάδα και η Ορθοδοξία δεν πωλούνται, είναι δικά μας, μας ανήκουν και θα τα κρατήσουμε. Ό,τι παραλάβαμε από τους πατέρες μας είμαστε υποχρεωμένοι να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, είτε είναι από την πατρίδα είτε από την Ορθοδοξία. Να ξέρετε, από την Ιστορία, ότι όσοι τα έβαλαν με τους δύο αυτούς θεσμούς έχασαν», σημείωσε ακόμη ο ίδιος.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο αρχιεπίσκοπος, κατά την επίσκεψή του στην Ορεστιάδα τον περασμένο Απρίλιο, είχε βρεθεί στο 2ο Γυμνάσιο και είχε προσκαλέσει τους μαθητές να επισκεφθούν την Αθήνα, όπως και έγινε.

Από χθες, περίπου 100 μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Ορεστιάδος φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα, όπου θα παραμείνουν μέχρι την Κυριακή.Σχόλια