ΙΚ: «Πολύ σύντομα» θα χυθεί αίμα «σαν ωκεανός» στη Ρωσία

ΙΚ: «Πολύ σύντομα» θα χυθεί αίμα «σαν ωκεανός» στη Ρωσία

Απειλές κατά της Ρωσίας εξαπολύουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, σε νέο βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα, και στο οποίο προειδοποιούν πως «πολύ σύντομα» η χώρα θα χτυπηθεί από τρομοκρατικές επιθέσεις.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία SITE, η οποία παρακολουθεί τη δραστηριότητα του ΙΚ σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο βίντεο ακούγεται το σύνθημα «Σύντομα, πολύ σύντομα, το αίμα θα κυλήσει σαν ωκεανός».

Σημειώνεται ότι η νέα αυτή απειλή έρχεται λιγότερο από δυο εβδομάδες μετά τη συντριβή ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους πάνω από τη Χερσόνησο του Σινά, όπου έχασαν τη ζωή τους όλοι οι 224 επιβαίνοντες.

Αν και τα αίτια της συντριβής ακόμα ερευνώνται, Δυτικοί αξιωματούχοι εκτιμούν πως κατά πάσα πιθανότητα το μοιραίο Airbus έπεσε μετά από έκρηξη που σημειώθηκε μέσα στο σκάφος, εγείροντας σοβαρές ανησυχίες για τρομοκρατική επίθεση.

Την ίδια ώρα, η οργάνωση-σύμμαχος του ΙΚ στην Αίγυπτο, η οποία εδρεύει στην περιοχή του Σινά, έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Σημειώνεται τέλος ότι το ΙΚ έχει ήδη καλέσει τους υποστηρικτές του να πραγματοποιήσουν επιθέσεις εναντίον της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, ως αντίποινα για την ανάμειξη των δυο δυνάμεων στον συριακό εμφύλιο πόλεμο.Σχόλια