Εικόνες Far West στο Βέλγιο… Νεκρός ένας τρομοκράτης, καταζητείται ο 2ος

Εικόνες Far West στο Βέλγιο… Νεκρός ένας τρομοκράτης, καταζητείται ο 2ος

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας του Βελγίου, έπειτα από έφοδο που πραγματοποιήθηκε σε κατοικία στην περιοχή Forest των Βρυξελλών.

Νεκρός όπως δείχνουν οι πρόσφατες πληροφορίες είναι ο ένας εκ των δραστών.

brukselles-asthenoforo

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία του Βελγίου τις τελευταίες ώρες , με τη συνδρομή γάλλων αστυνομικών, σε προάστιο των Βρυξελλών αναζητώντας έναν ή δύο άνδρες δράστες, ενόπλους  οι οποίοι φέρουν Καλάσνικοφ, ενώ ενδέχεται η υπόθεση να συνδέεται με το μακελειό προκλήθηκε στο Παρίσι πριν από λίγους μήνες.

Ο δήμαρχος της περιοχής Μαρκ Τζον Γκισέλ, επιβεβαίωσε το περιστατικό ωστόσο δήλωσε πως ο αριθμός των υπόπτων που διαφεύγουν της σύλληψης δεν έχει ξεκαθαριστεί.

Τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μεταφέρουν ότι πυροβολισμοί ακούστηκαν έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε διαμέρισμα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία. 4 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί μέχρι στιγμής, ένας εξ αυτών σοβαρά, πιθανώς στη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών σε σπίτι υπόπτου όπως μεταφέρει εκπρόσωπος της αστυνομίας.

βέλγιο πυροβολισμοί, τρομοκράτες
Παράλληλα,  άλλες πηγές «θέλουν» έναν από τους δύο να έχει συλληφθεί κάτι το οποίο η εισαγγελία των Βρυξελλών δεν επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι έχει δοθεί εντολή για ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας στα κυβερνητικά κτίρια των Βρυξελλών υπό το φόβο νέων τρομοκρατικών επιθέσεων, ενώ ελικόπτερο πετά πάνω από την περιοχή.

πυροβολισμοί στις Βρυξέλλες 1

Δύο ώρες μετά τους πρώτους πυροβολισμούς, ένα μεγάλο τμήμα της περιοχής Φόρεστ των Βρυξελλών αποκλείστηκε από ειδικές μονάδες της αστυνομίας, με τα όπλα στα χέρια.

τρομοκράτες στο Βέλγιο, πυροβολισμοί, ανθρωποκυνηγητό

«Δύο άτομα ταμπουρώθηκαν μέσα στο σπίτι» δήλωσε ο δήμαρχος του Φόρεστ.

Η επιχείρηση βρίσκεται ακόμα υπό εξέλιξη…

Συναγερμός στην Τουρκία λόγω ύποπτου αυτοκινήτου

Την ίδια ώρα στην Τουρκία οι αρχές τέθηκαν σε επιφυλακή όταν υπήρξε ειδοποίηση για ένα εγκαταλελειμμένο όχημα στην μεγαλύτερη γέφυρα της Τουρκίας, στο Βόσπορο, δύο ημέρες μάλιστα μετά την αιματηρή έκρηξη που σημειώθηκε στην Άγκυρα.

Η γέφυρα του Βοσπόρου έκλεισε για πάνω από μισή ώρα, διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.

Σύμφωνα με το CNN Türk, στο σημείο κλήθηκε αμέσως ομάδα πυροτεχνουργών, οι οποίοι προχώρησαν στην εξέταση του ύποπτου οχήματος.

Ωστόσο, στο αμάξι δεν βρέθηκε τίποτα ύποπτο και η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί.

Ωστόσο, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες που δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί, δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος αφού το όχημα απλώς «έμεινε» από βενζίνη στο συγκεκριμένο σημείο.Σχόλια