Υπ. Εργασίας: Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο πολιτικό & νομικό μέσο για την επαναλειτουργία της Softex

Υπ. Εργασίας: Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο πολιτικό & νομικό μέσο για την επαναλειτουργία της Softex

Το υπουργείο Εργασίας διεμήνυσε ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο πολιτικό και νομικό μέσο προκειμένου να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο της Softex, καθώς, σε τριμερή συνάντηση με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση της εταιρείας, η τελευταία εξέφρασε εκ νέου την απόφαση της μητρικής Bolton Group να διακοπεί η λειτουργία του εργοστασίου στην Ελλάδα, γεγονός που είχε γίνει γνωστό από την προηγούμενη εβδομάδα.

Στη συνάντηση το υπουργείο Εργασίας εκπροσωπούσε ο γγ Ανδρέας Νεφελούδης, ο οποίος διατύπωσε τη θέση του υπουργείου, ότι η διακοπή των εργασιών και το κλείσιμο του εργοστασίου δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά με κανένα τρόπο.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι η εταιρεία χρησιμοποίησε ως πρόσχημα την πυρκαγιά του Ιουλίου για να κλείσει τη μονάδα, σημειώνοντας ότι η αποζημίωση των ασφαλιστικών εταιρειών δεν αφορούσε στην αποκατάσταση των ζημιών, αλλά στην απώλεια κερδών, και για τούτο θα ζητήσει το πόρισμα της ανάκρισης για την πυρκαγιά.

Ακόμη, δεσμεύεται ότι δε θα κάνει αποδεκτή καμία απόλυση, και γνωστοποιεί ότι θα εξετάσει το σύνολο των υποχρεώσεων του Ομίλου στην Ελλάδα σε απευθείας επικοινωνία με το Υπουργείο Οικονομικών.

«Ο αγώνας για την επαναλειτουργία του εργοστασίου αρχίζει τώρα», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.Σχόλια