ΗΠΑ: Αποστολή 217 στρατιωτών στο Ιράκ – Οικονομική ενίσχυση στους Κούρδους μαχητές

ΗΠΑ: Αποστολή 217 στρατιωτών στο Ιράκ – Οικονομική ενίσχυση στους Κούρδους μαχητές

Την πρόθεση των ΗΠΑ να στείλουν 217 στρατιώτες επιπλέον στο Ιράκ, συμπεριλαμβανομένων επιπρόσθετων ειδικών επιχειρησιακών δυνάμεων, για να ενισχύσουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης στον αγώνα κατά του «Ισλαμικού Κράτους», εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Άμυνας, Άς Κάρτερ.

Η κίνηση αυτή θα ανεβάσει τον αριθμό των Αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ στους 4.087, σημειώνει σχετικά στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ στο δίκτυο NBC.

Παράλληλα, ο κ. Κάρτερ τόνισε ότι οι Ιρακινοί έχουν δεχθεί την προσφορά της αμερικανικής κυβέρνησης για μαχητικά ελικόπτερα Απάτσι και ένα πυραυλικό σύστημα HIMAR, καθώς προετοιμάζονται να επιχειρήσουν την ανακατάληψη της Μοσούλης που αυτήν τη στιγμή βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ISIS.

Ως ιδιαίτερης σημασίας απόφαση θα πρέπει να ιδωθεί η πρόθεση των ΗΠΑ να συνεισφέρουν οικονομικά με επιπλέον 415 εκ. δολάρια τους Κούρδους μαχητές Πεσμεργκά, το οποίο είναι αδελφό στρατιωτικό γκρουπ του PKK, λαμβάνοντας υπόψη τη γενικότερη στάση της τουρκικής κυβέρνησης απέναντι στις συγκεκριμένες στρατιωτικές ομάδες.Σχόλια