ΗΠΑ: Αποζημίωση 1000 δολάρια σε ιδιοκτήτες VW με παράνομο λογισμικό

ΗΠΑ: Αποζημίωση 1000 δολάρια σε ιδιοκτήτες VW με παράνομο λογισμικό

Ότι θα προσφέρει, βάσει κριτηρίων, αποζημιώσεις 1.000 δολαρίων στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων με κινητήρες diesel που έφεραν το παράνομο λογισμικό, ανακοίνωσε ο αμερικανικός κλάδος της Volkswagen.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Independent, η εταιρεία σκοπεύει να αποστείλει στους δικαιούχους από μία Visa αξίας 500 δολαρίων και μία επιταγή επιπλέον 500$, η οποία όμως θα μπορεί να εξαργυρωθεί μόνο σε καταστήματα της Volkswagen.

Η κίνηση αυτή υπολογίζεται ότι θα κοστίσει στην εταιρεία περισσότερο από μισό εκατ. δολάρια, σε μια προσπάθεια μεταστροφής του καταναλωτικού κλίματος, ύστερα από το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων που ξέσπασε τον Σεπτέμβριο και αφορά σε 11 εκατ. οχήματα της VW.

Αν και αρκετοί από τους πελάτες υποδέχονται θετικά την εξέλιξη αυτή, οι ειδικοί σχολιάζουν πως η εταιρεία δε θα αποφύγει τις ακόμη πιο υψηλές αποζημιώσεις, την ώρα η Volkswagen βρίσκεται ακόμη σε διαβουλεύσεις με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές της χώρας για το θέμα αυτό.

Σχολιάζοντας την προσφορά της Volkswagen, οι γερουσιαστές Ρίτσαρντ Μπλούμενθαλ και Έντουαρντ Μάρκεϊ χαρακτήρισαν την συγκεκριμένη πρόταση «προσβλητικά ανεπαρκή», επιμένοντας πως η αυτοκινητοβιομηχανία θα πρέπει να προσφέρει την δυνατότητα επαναγοράς των επίμαχων οχημάτων από τους ιδιοκτήτες, γραμμή με την οποία συντάσσεται και η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος της χώρας.Σχόλια