ΗΠΑ: Αστυνομικοί σκοτώνουν εν ψυχρώ άντρα σε αναπηρικό καροτσάκι (βίντεο – ΠΡΟΣΟΧΗ – σκληρές εικόνες)

ΗΠΑ: Αστυνομικοί σκοτώνουν εν ψυχρώ άντρα σε αναπηρικό καροτσάκι (βίντεο – ΠΡΟΣΟΧΗ – σκληρές εικόνες)

Σοκ και έντονο προβληματισμό προκαλεί βίντεο που κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου, και στο οποίο φαίνεται η δολοφονία ενός ανάπηρου Αφροαμερικανού από άντρες της αστυνομίας.

Όπως έγινε γνωστό, το θλιβερό περιστατικό έλαβε χώρα την Τετάρτη στο Delaware, όταν ο 28χρονος Jeremy McDole, ο οποίος ήταν παράλυτος εδώ και δέκα χρόνια από πυροβολισμό που είχε δεχτεί στην πλάτη, βρέθηκε μπροστά σε μία ομάδα αστυνομικών.

Όπως ακούγεται και στο βίντεο, οι αστυνομικοί ζητούν επίμονα από τον McDole να σηκώσει ψηλά τα χέρια του, υποστηρίζοντας ότι ο παράλυτος άνδρας κρατούσε όπλο, κάτι το οποίο αρνούνται κατηγορηματικά οι συγγενείς του.

Μάλιστα, στην αρχή του βίντεο, ένας αστυνομικός πυροβολεί, χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν ο τραυματισμός του 28χρονου, που ήδη από τα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο αιμορραγεί, προήλθε από αυτόν τον πυροβολισμό, ή είχε γίνει νωρίτερα.

Ο McDole αρνείται να υπακούσει, και όπως φαίνεται στο βίντεο, κάνει κάποιες κινήσεις με τα χέρια του, χωρίς ωστόσο να φαίνεται ότι κρατάει κάτι. Εκείνη τη στιγμή, ακούγονται πολλοί πυροβολισμοί, και μερικά δευτερόλεπτα αργότερα ο 28χρονος πέφτει από το αναπηρικό καροτσάκι και κείτεται νεκρός στο έδαφος μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

Μιλώντας στα τοπικά Μέσα μετά το τραγικό γεγονός, η μητέρα του McDole υποστήριξε ότι είναι προφανές ότι οι αστυνομικοί είχαν να κάνουν με έναν ανάπηρο από τη μέση και κάτω, ενώ από το βίντεο φαίνεται ότι δεν έχει τραβήξει κάποιο όπλο.

Ωστόσο, η αστυνομία υποστηρίζει ότι ο McDole ήταν ήδη τραυματισμένος όταν έφτασαν στην περιοχή, και μάλλον είχε αυτοπυροβοληθεί, πιθανόν από δικό του λάθος.

Πάντως, η οικογένεια του 28χρονου ισχυρίζεται ότι πρόκειται για καθαρή εκτέλεση, καθώς ποτέ δε βρέθηκε επάνω του ή δίπλα του κάποιο όπλο όπως υποστηρίζει η αστυνομία.

Όποια και αν είναι η αλήθεια, το περιστατικό προκαλεί έντονο προβληματισμό, καθώς σύμφωνα με τις στατιστικές, η αστυνομική βία στις ΗΠΑ παίρνει διαρκώς μεγαλύτερες διαστάσεις, ενώ μόνο φέτος οι νεκροί αναμένεται να ξεπεράσουν τους 1000 σε όλες τις Πολιτείες της χώρας.



Σχόλια