ΗΠΑ – Δημοσκόπηση: Ο Τραμπ σχεδόν ισοψηφεί με την Κλίντον σε εθνικό επίπεδο

ΗΠΑ – Δημοσκόπηση: Ο Τραμπ σχεδόν ισοψηφεί με την Κλίντον σε εθνικό επίπεδο

Ραγδαία άνοδο καταγράφει το ποσοστό των ψηφοφόρων που υποστηρίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ, και πλέον ο μεγιστάνας των ακινήτων σχεδόν ισοψηφεί με την Χίλαρι Κλίντον, μεταξύ των Αμερικανών που δηλώνουν πως πιθανότατα θα πάνε να ψηφίσουν, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos που διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Reuters και μεταδόθηκε σήμερα.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης μοιάζουν να προοιωνίζονται μια αμφίρροπη μάχη στη διαφαινόμενη αναμέτρηση ανάμεσά τους για την διαδοχή του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο.

Σημειώνεται ότι έως και την περασμένη εβδομάδα, η Κλίντον διατηρούσε προβάδισμα έως και 13 εκατοστιαίων μονάδων επί του Τραμπ στις έρευνες της Ipsos.

Ωστόσο, η πλέον πρόσφατη έρευνα κατέδειξε ότι το 41% όσων είπαν πως μάλλον θα πάνε να ψηφίσουν υποστηρίζει την Κλίντον, που προηγείται στην κούρσα για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, ενώ το 40% τάχθηκε υπέρ του Τραμπ. Παράλληλα, ένα 19% ανέφερε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη, στην έρευνα που έγινε σε δείγμα 1.289 προσώπων από την Παρασκευή έως χθες Τρίτη. Η δημοσκόπηση έχει περιθώριο στατιστικού σφάλματος περίπου ±3%.Σχόλια