Υπέρ της δημοσιοποίησης των πόθεν έσχες ανώτατων δικαστικών ο Βούτσης – «Πρέπει να υπάρχει διαφάνεια παντού»

Υπέρ της δημοσιοποίησης των πόθεν έσχες ανώτατων δικαστικών ο Βούτσης – «Πρέπει να υπάρχει διαφάνεια παντού»

Ότι «πρέπει να υπάρχει διαφάνεια παντού», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, αναφερόμενος στη δημοσιοποίηση ή μη των πόθεν έσχες των δικαστικών, και τασσόμενος εμμέσως πλην σαφώς υπέρ της ανάρτησής τους.

Αναλυτικότερα, ο κ. Βούτσης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του προϋπολογισμού της Βουλής για το 2016, ο οποίος εγκρίθηκε από την Ολομέλεια, ξεκαθάρισε ότι η ανάρτηση των πόθεν έσχες δε θα αφορά στους πρωτοδίκες αλλά στους ανώτατους δικαστικούς, ενώ σημείωσε ότι «Δεν είναι σωστό να υπάρχουν ανισότητες ανάμεσα στις εξουσίες. Πρέπει να υπάρχει διαφάνεια σε όλους τους ανώτατους. Έχει να κάνει με τη δημοκρατία εν συνόλω».

«Διάβασα ότι οι δικαστικοί έκαναν διάβημα προς την κυβέρνηση για να απαγορευθεί η ανάρτηση. Δεν είναι σωστό να υπάρχουν ανισότητες», πρόσθεσε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαστικοί λειτουργοί με διάβημά τους στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ζήτησαν εξαιρεθούν από την πρόταση της Βουλής για δημοσίευση των πόθεν έσχες ανώτατων κρατικών αξιωματούχων.

Αναφορικά με τον προϋπολογισμό της Βουλής σημειώνεται ότι για πρώτη φορά προβλέπονται μειώσεις στον βασικό μισθό των βουλευτών, καθώς έως τώρα είχαν γίνει μειώσεις μόνο στα επιδόματα.

Η συνολική περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης φτάνει το 38% στα χρόνια της κρίσης, ανέφερε ο Ν. Βούτσης, εξηγώντας ότι ο μισθός των βουλευτών είναι μειωμένος κατά 28%, επειδή η Βουλή δεν παρακολούθησε την ανάκτηση των αποδοχών που επέτυχαν οι δικαστικοί μέσω του μισθοδικείου.Σχόλια