ΥΠΟΙΚ Κύπρου για τη διαπραγμάτευση: Εβλεπα την Ελλάδα να πηγαίνει στα βράχια

ΥΠΟΙΚ Κύπρου για τη διαπραγμάτευση: Εβλεπα την Ελλάδα να πηγαίνει στα βράχια

«Εβλεπα την Ελλάδα να πηγαίνει στα βράχια», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, μιλώντας στην εφημερίδα Καθημερινή.

Για τις δραματικές στιγμές της κρίσιμης διαπραγμάτευσης καλοκαιριού και τον απόλυτα υπαρκτό κίνδυνο της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ μίλησε ο Χάρης Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στην Καθημερινή.

Αναφορικά με την πρόταση που είχε βάλει τότε στο τραπέζι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για ένα προσωρινό Grexit, σημειώνει: «Ενιωθα βαρύτατη ευθύνη να είμαι ο μόνος άνθρωπος από τον ελληνικό χώρο που, πίσω από τις κλειστές πόρτες, έβλεπε να ξεδιπλώνεται μία πορεία που θα έθετε την Ελλάδα σε μία ιδιαίτερα δύσκολη θέση».

Επίσης ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι υπήρχε ένας σοβαρότατος κίνδυνος δημιουργίας ενός δραματικού σκηνικού που θα απειλούσε τη συμμετοχή της Ελλάδας στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ και του ευρώ αλλά και θα έβαζε τους πολίτες της Ελλάδας σε νέες οικονομικές περιπέτειες. Ηταν περισσότερα τα κράτη-μέλη της ΕΕ που δεν συμφώνησαν με την εισήγηση για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, υπογραμμίζει ο κ. Γεωργιάδης.

«Είναι γνωστή η στάση της Γαλλίας, της Ιταλίας και ασφαλώς της Κύπρου. Υπήρχαν όμως και άλλα κράτη που δεν είχαν ακραίες προσεγγίσεις και ήθελαν να βρεθεί μια λύση που θα κρατούσε την Ελλάδα στο ευρώ», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου.Σχόλια