Υπό «δρακόντεια» μέτρα η άφιξη του Βλ. Πούτιν στο Άγιο Όρος

Υπό «δρακόντεια» μέτρα η άφιξη του Βλ. Πούτιν στο Άγιο Όρος

 

Στο έδαφος του Αγίου Όρους πάτησε στις 2.15 το απόγευμα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, αποβιβαζόμενος από πλεούμενο στη Δάφνη.

Με θωρακισμένο τζιπ, ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους μετέβη προς τις Καρυές, όπου τον ανέμεναν αξιωματούχοι της Αθωνικής Πολιτείας.

 Ο κ. Πούτιν εισήλθε στη συνέχεια στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου. Εξερχόμενος, μετά τη δοξολογία, είχε θερμή χειραψία με τον Έλληνα ομόλογό του, Προκόπη Παυλόπουλο, που τον υποδέχθηκε επισήμως στο Άγιον Όρος.

Το ευχαριστώ του Πούτιν

Στην αντιφώνησή του ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην εκκλησία της Ελλάδας και το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την προστασία του Αγίου ορους.

«Θέλω να ευχαριστήσω το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Ελλάδας για όλα αυτά που κάνετε για την ανάπτυξη των σχέσεων με τον ρωσικό λαό και με τη Ρωσία. Και θέλω να ευχαριστήσω την αγιορείτικη κοινότητα για τη φιλοξενία. Είμαι δεύτερη φορά εδώ και η φιλοξενία αυτή είναι τόσο θερμή. Είναι προς εμένα βεβαίως αλλά την εκτιμώ και ως φιλοξενία προς το πρόσωπο του ρωσικού λαού.

Στο Άγιον Όρος γίνεται μεγάλο και σημαντικό έργο. Έργο το οποίο αφορά τις ηθικές βάσεις και τις ηθικές αξίες. Αυτό το έργο είναι πολύ σημαντικό και είναι κοινό.

Επίσης ευχαρίστησε την Αθωνική Αδελφότητα για την θερμή φιλοξενία που αντανακλά όπως είπε σε ολόκληρο το ρωσικό λαό.

«Στο Αγιο Ορος γίνεται μεγάλο και σημαντικό έργο που αφορά τις βάσεις και τις ηθικές αξίες. Και το έργο αυτό είναι κοινό. Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι ότι καλύτερο», ανέφερε ο κ. Πούτιν.

Ο Πούτιν θα μετέβη στην ιερά μονή Αγίου Παντελεήμονος (ρωσικό μοναστήρι), όπου και ολοκλήρωσε την προσκυνηματική επίσκεψή του στο Άγιον Όρος. Στη Μονή αυτή βρίσκονταν  από χθες ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος.

14644398091646162534552

Νωρίτερα

Υπό άκρα μυστικότητα έφτασε περίπου στις 11 το πρωί στη Θεσσαλονίκη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και στη συνέχεια αποκλείστηκε το λιμάνι της Τρυπητής, από όπου αναχώρησε για το Αγιο Ορος.

Εκεί έφτασε λίγα λεπτά πριν από τη 1 το μεσημέρι, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με μπλόκα σε κάθε 100 μ., σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ. Μάλιστα, εκεί βρίσκονταν τρία ταχύπλοα και ήταν άγνωστο σε ποιο θα επιβιβαζόταν ο Πούτιν, για λόγους ασφαλείας ενώ απαγορεύθηκε η πρόσβαση σε τηλεοπτικά δίκτυα. Παράλληλα, επιστρατεύθηκαν βατραχάνθρωποι, τόσο στο λιμάνι της Τρυπητής, όσο και σε εκείνο της Δάφνης.

Πρωτοφανή είναι τα μέτρα ασφαλείας και στο λιμάνι της Δάφνης, όπου ήδη βρίσκονται τα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα, με τα οποία θα μεταφερθεί στις Καρυές ο Ρώσος πρόεδρος.

Ήδη, από χθες βρίσκεται στο Όρος ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα παραμείνει στις Καρυές μιάμιση ώρα, ενώ στον Ναό του Πρωτάτου θα γίνει η επίσημη υποδοχή, με προσφώνηση από τον πρωτοεπιστάτη, γέροντα Παύλο τον Λαυρεώτη.

Διαβάστε επίσης:

Το Άγιον Όρος επισκέπτεται ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν

 Σχόλια