Υπόθεση Αίγινας: Αυτόπτης μάρτυρας κάλεσε το 100 και του είπαν πως δεν μπορούν να βοηθήσουν!

Υπόθεση Αίγινας: Αυτόπτης μάρτυρας κάλεσε το 100 και του είπαν πως δεν μπορούν να βοηθήσουν!

Μια εβδομάδα μετά και η υπόθεση με τη σύγκρουση των σκαφών στην Αίγινα εξελίσσεται σε ένα πραγματικό θρίλερ με δεκάδες αναπάντητα ερωτήματα να περιπλέκουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Ενώ η οργή των συγγενών των θυμάτων για τη μη προφυλάκιση του 77χρονου Θρασύβουλου Λυκουρέζου ξεχειλίζει, μια ακόμη μαρτυρία έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Η συγκεκριμένη μαρτυρία  περιγράφει τι έγινε τις πρώτες στιγμές μετά τη σύγκρουση στη θαλάσσια περιοχή της Πέρδικας. Μια μαρτυρία από έναν άνθρωπο που βρισκόταν στην παραλία της Πέρδικας και είδε τα πάντα να εκτυλίσσονται μπροστά του.

aigina tragodia

Ο ίδιος ειδοποίησε το Λιμενικό,

αφού πρώτα κάλεσε το 100 και πήρε την απάντηση πως δεν μπορούν να τον βοηθήσουν και ο οποίος δεν κλήθηκε ποτέ να δώσει κατάθεση!

«Έχω ακόμη αυτό τον τρομερό ήχο στα αυτιά μου, τον ήχο της σύγκρουσης», λέει στην Καθημερινή ο αυτόπτης μάρτυρας που κάλεσε στις 12.48 της 16ης Αυγούστου το Λιμεναρχείο του νησιού και ενημέρωσε για τη σύγκρουση του ταχύπλοου «Ντουέντε» με το τουριστικό σκάφος «Αντωνία».

«Όταν άκουσα το μπαμ, γύρισα το κεφάλι αμέσως και είδα το ταχύπλοο να περνάει πάνω από το σκάφος και να το τουμπάρει. Το τουριστικό βυθίστηκε αμέσως, σε δύο λεπτά, ενώ αυτομάτως το ταχύπλοο σταμάτησε, έμεινε ακυβέρνητο και φαινόταν να το παρασύρει το ρεύμα. Αργότερα, είδα ένα γκρίζο φουσκωτό στο πλάι του που άρχισε να το σέρνει», προσθέτει.

pnigmos

Ο μάρτυρας εκείνη την ώρα, έκανε μπάνιο στην παραλία της Πέρδικας. Άκουσε τις φωνές των ανθρώπων που βρίσκονταν στο τουριστικό σκάφος και έπεσαν στη θάλασσα μετά τη σύγκρουση. Οι φωνές τους για βοήθεια, λέει, έφταναν μέχρι την ακτή. Η πρώτη του αντίδραση ήταν να τηλεφωνήσει στο 100. Αλλά από την αστυνομία του είπαν πως δεν μπορούν να τον βοηθήσουν! Και αφού εκείνοι δεν μπορούσαν, εκείνος βρήκε το τηλέφωνο του λιμεναρχείου της Αίγινας για να ειδοποιήσει. «Τους είπα ότι ο κόσμος πεθαίνει», λέει.


Ο Αλέξης Κούγιας, ως δικηγόρος συγγενών θυμάτων, δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής τη Δευτέρα (22.08.2016) και τόνισε πως ζήτησε να ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις κατά των επιβατών του ταχυπλόου αλλά και όσων έσπευσαν να αποβιβάσουν αυτούς και τον 77χρονο στην Αίγινα.

Τα ερωτήματα που θέτει μέσω των δικηγόρων της η οικογένεια της 5χρονης και του πατέρα της  είναι:

Γιατί μέχρι και σήμερα δεν έχει ζητηθεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου όσων επέβαιναν στο σκάφος.

Γιατί δεν εκλήθησαν να καταθέσουν όλοι όσοι επέβαιναν στο ταχύπλοο.

Γιατί την ανάκριση την έκανε το λιμεναρχείο και όχι η ανακρίτρια.

Γιατί δεν επέστρεψαν πίσω οι επιβαίνοντες στο ταχύπλοο ώστε να βοηθήσουν όσους έπεσαν στη θάλασσα, με δεδομένο ότι οι θανόντες έχουν πνιγεί, άρα δεν ήταν νεκροί όταν έπεσαν στη θάλασσα.

Αυτοί που πήραν τον χειριστή του ταχύπλοου με φουσκωτά γιατί δεν πήγαν πρώτα στον τόπο του ναυαγίου;

Γιατί μέχρι και χθες δεν είχαν ληφθεί αποτυπώματα από το μοιραίο σκάφος.

https://www.youtube.com/watch?v=MNNQ9sVmQKk

Σε δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής εκ μέρους των τριών αδερφών του καπετάνιου της λάντζας Στέλιου Τρίμη προέβη επίσης και η δικηγόρος Τατιάνα Τσιρακοπούλου. Σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι θα υποβληθεί αίτημα άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών για όλους τους φερόμενους ως επιβάτες του ταχυπλόου, καθώς και για εκείνους που τους βοήθησαν στην απομάκρυνση από τον τόπο του ναυαγίου. Θα ζητήσει ακόμη να ληφθεί υπόψη το τοπικό στίγμα από τα κινητά τηλέφωνα των εμπλεκομένων στην υπόθεση.

77χρονος

Τα αδέρφια του νεκρού καπετάνιου ζητούν μέσω της συνηγόρου τους να τους απαντηθεί εάν ο 77χρονος ήταν σε θέση τόσο από άποψη υγείας ή φυσικής κατάστασης να χειριστεί το ταχύπλοο ή είχε τη συνδρομή κάποιου άλλου, γιατί καθυστέρησε να φτάσει το Λιμεναρχείο Αίγινας στον τόπο του ναυαγίου, πού, πώς και πότε εμφανίστηκαν οι φερόμενοι ως συνεπιβάτες στο ταχύπλοο «Ντουέντε».

 Σχόλια