Εισαγγελέας Αρείου Πάγου:» Όχι στην έκδοση ακόμα δύο Τούρκων στρατιωτικών

Εισαγγελέας Αρείου Πάγου:» Όχι στην έκδοση ακόμα δύο Τούρκων στρατιωτικών

Να μην εκδοθούν ακόμη δύο Τούρκοι αξιωματικοί πρότεινε ενώπιον του ποινικού τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ακολουθώντας τη γραμμή της συναδέλφου του, Βασιλικής Θεοδώρου, και κρίνοντας και ο ίδιος ότι εάν οι στρατιωτικοί εκδοθούν στην Τουρκία για να δικαστούν δεν θα τύχουν δίκαιης δίκης.

Εχθές, η εισαγγελέας του ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου είχε κρίνει απαράδεκτο το αίτημα έκδοσης των τουρκικών αρχών καθώς «κινδυνεύουν να μην έχουν δίκαιη δίκη, να υποστούν βασανιστήρια και εξευτελιστική απάνθρωπη συμπεριφορά».

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας κατά την αγόρευσή της ανέφερε ότι είναι παντελώς αόριστη η περιγραφή των περιστατικών στο κατηγορητήριο, ενώ οι εισαγγελικές αρχές της Τουρκίας δεν έχουν απαντήσει επί συγκεκριμένων ερωτημάτων της Εισαγγελίας Εφετών, σύμφωνα με την αρχή της ειδικότητας.

Η ίδια πρόσθεσε ότι στην Τουρκία έχουν συλληφθεί 10 μέλη της ανώτερης Εθνοσυνέλευσης, αντίπαλοι του κόμματος Ερντογάν. 150 δημοσιογράφοι, 3.000 δικαστές και εισαγγελείς έχουν απολυθεί, το 1/5 δηλαδή του δικαστικού σώματος, απολύθηκαν επίσης χωρίς προφανή λόγο 129.000 δημόσιοι υπάλληλοι, συνελήφθησαν 40.000 πολίτες και πάνω από 31.000 παραμένουν υπό κράτηση.

Η απόφαση θα εκδοθεί στις 23 Ιανουαρίου.

Πηγή φωτογραφίας: naftemporiki.grΣχόλια