Ισόβια στον δολοφόνο και βιαστή της Γιαννούλας Γιαννή

Ισόβια στον δολοφόνο και βιαστή της Γιαννούλας Γιαννή

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Κακουργιοδικείο του Λονδίνου ο 56χρονος Τζέιμς Γουόρνοκ για το βιασμό και τη δολοφονία της 17χρονης Γιαννούλας Γιαννή, πριν από 34 ολόκληρα χρόνια

giannoulaaa_607_364_577_324

Το πτώμα της νεαρής Κύπριας είχε βρεθεί από την οικογένειά της στο σπίτι τους στο Hampstead του βορείου Λονδίνου.

Το χρονικό

Στις 13 Αυγούστου 1982 το θύμα είχε περάσει το πρωινό στο σπίτι με τη μητέρα της.

Μία ώρα αργότερα η νεαρή επέστρεψε στο σπίτι μόνη για να ετοιμάσει δείπνο. Νωρίς το απόγευμα οι γονείς επέστρεψαν και αυτοί στο σπίτι, όπου βρήκαν την κόρη τους νεκρή. Είχε πέσει θύμα βιασμού και στραγγαλισμού.

Μετά την ακροαματική διαδικασία, που διήρκεσε περίπου τρεις εβδομάδες, ο δικαστής Χίλιαρντ είπε ότι η βαναυσότητα του εγκλήματος συνεπάγεται σημαντικό βαθμό σχεδιασμού, ενώ σχολίασε πως ο Γουόρνοκ πιθανότατα θα πεθάνει στη φυλακή, καθώς ο δράστης θα εκτίσει ποινή 25 ετών… «Είναι αδύνατο να κατανοήσει κανείς πώς μπορεί κάποιος να το κάνει αυτό σε συνάνθρωπό του», πρόσθεσε ο Βρετανός δικαστής κατά την ανακοίνωση της ποινής.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία έχει λάβει πάνω από χίλιες μαρτυρικές καταθέσεις για την υπόθεση όλα αυτά τα χρόνια, καθώς κάθε τόσο γινόταν επανεξέτασή της.

Η οικογένεια του θύματος δήλωσε: «Για περισσότερο από τη μισή ζωή μας ήμασταν υποχρεωμένοι να ζούμε με το καθημερινό βασανιστήριο των όσων συνέβησαν στην κόρη μας και αδερφή μας Λούσι (όπως την αποκαλούσαν). Όσοι τη γνώριζαν την αγαπούσαν και τη λάτρευαν. Ακόμα και με το θάνατό της άγγιξε βαθιά όσους ασχολήθηκαν με τις έρευνες για τη δολοφονία της».

«Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας την αστυνομία που εργάστηκε συνεχώς και ακούραστα για να τον φέρουν (το δράστη) ενώπιον της δικαιοσύνης, ιδίως εκείνους που εργάστηκαν τους τελευταίους έξι μήνες. Η αγάπη μας και η ευγνωμοσύνη μας πηγαίνει σε όσους έδωσαν κατάθεση και βοήθησαν σε αυτή τη δίκη και στην οικογένεια και τους φίλους που μας έχουν υποστηρίξει σε όλη τη διαδικασία. Τώρα προσευχόμαστε ότι μπορούμε να προχωρήσουμε με την υπόλοιπη ζωή μας μέσα σε λίγη ειρήνη, γνωρίζοντας πως ο δολοφόνος της αντιμετώπισε τη δικαιοσύνη και πως ένας πολύ επικίνδυνος άνθρωπος δεν είναι πια απειλή για κανέναν άλλο», ανέφεραν.Σχόλια