Καλαμάτα: 5Ο φοιτητές είναι εγκλωβισμένοι στην φοιτητική εστία λόγω της κακοκαιρίας

Καλαμάτα: 5Ο φοιτητές είναι εγκλωβισμένοι στην φοιτητική εστία λόγω της κακοκαιρίας

Πενήντα φοιτητές βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην φοιτητική εστία στην Καλαμάτα λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη χώρα.

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ, κ.  Δημήτρης Βελισσαρίου μιλώντας στο «Πρώτο θέμα», τόνισε πως οι σπουδαστές είναι καλά στην υγεία του.

Ο κ. Βελισσαρίου ανακοίνωσε πως η εξεταστική των μαθημάτων αναβλήθηκε, λόγω των γεγονότων.

«Τα παιδιά είναι εντάξει, η στάθμη του νερού έχει κατέβει στο μισό από ότι ήταν το πρωί στις 6:30. Η Καλαμάτα θα κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από ότι έχουν πει. Ήταν μια θεομηνία, ένα ακραίο φαινόμενο. Εδώ υπάρχει ένας προαύλιος χώρος ο οποίος δέχεται πολλά νερά από τις πίσω περιοχές και παρότι ήταν απόλυτα συντηρημένα τα φρεάτια μας, ήταν τόσο πολύ έντονη η βροχή που κατάφερε και πλημμύρισε τον προαύλιο χώρο μέχρι και το ισόγειο του κτιρίου σε ύψος 1,20 μέτρα περίπου. Μπήκαν τα νερά μέσα στο ισόγειο, τα παιδιά μένουν από τον πρώτο όροφο και πάνω έχουν βγει τώρα στα μπαλκόνια και μιλάμε και συζητάμε, είναι ψύχραιμα. Οι κλίνες στην εστία είναι 80 και πρέπει να βρίσκονται τώρα μέσα καμιά 50 παιδιά. Η εξεταστική που είχαμε σήμερα αναβλήθηκε λόγω των γεγονότων και είναι όλοι ψύχραιμοι. Το χειριζόμαστε το θέμα όσο καλύτερα μπορούμε, έχει έρθει η πυροσβεστική με ένα αντλητικό όχημα και έχουμε και εμείς ένα δικό μας και τα νερά σιγά σιγά κατεβαίνουν».Σχόλια