Καμμένος: «Η Ελλάδα δεν υπογράφει μνημόνιο»

Καμμένος: «Η Ελλάδα δεν υπογράφει μνημόνιο»

Μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου της νεολαίας των ΑΝΕΛ, ο κ. Καμμένος επικαλέστηκε τον κ. Ντάισελμπλουμ ο οποίος ερωτηθείς από το Reuters «αν η Ελλάδα προχωρά σε 4ο Μνημόνιο», είπε «όχι, αυτά τα λένε μόνο τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης».

«Κανένα μνημόνιο δεν υπογράφει η Ελλάδα», προσέθεσε, υποστηρίζοντας ότι «βγαίνουμε με την τελευταία αυτή αξιολόγηση που γίνεται από την πολιτική των μνημονίων και την επιβολή πολιτικών».

Επιπλέον επεσήμανε πως «με το τέλος της αξιολόγησης και το τέλος των μνημονίων έρχονται καλύτερες ημέρες, τις οποίες θα τις δούμε από φέτος το καλοκαίρι».

Ταυτόχρονα, έκανε λόγο για έλευση επενδύσεων και αρχή αναπτυξιακής πορείας και υπογράμμισε ότι «αυτό το καταφέραμε εμείς. Η κυβέρνηση στάθηκε όρθια όλο αυτόν τον χρόνο, χάρη στους Ανεξάρτητους Έλληνες»

Τόνισε επίσης, ότι το σημαντικό συνίσταται στο να κερδίσει η Ελλάδα «τα χαμένα χρόνια της πολιτικής των μνημονίων, της πολιτικής που οδήγησε ο Γιώργος Παπανδρέου και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας τον τόπο».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επισήμανε ότι «ένα σύστημα σάπιο βγάζει ένα τρομερό αίσθημα ανασφάλειας που ενώνει μεταξύ τους εκείνους που μέχρι σήμερα ήταν πολιτικοί αντίπαλοι» και «αυτό είναι το μεγαλύτερο μήνυμα που πρέπει να αντιληφθούμε, που μας δίνει την εντολή να προχωρήσουμε στο αύριο».

 

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι «πρέπει να αλλάξουμε την πατρίδα μας», διαβεβαιώνοντας στην συνέχεια ότι «σε κεντρικό επίπεδο, η εποχή της διαπλοκής τελείωσε».

«Κανείς δεν λέει ότι ήδη βρίσκονται προφυλακισμένοι περισσότεροι από 20 μεγαλοεπιχειρηματίες οι οποίοι είχαν την απόλυτη στήριξη του συστήματος μέχρι σήμερα. Κανείς δε λέει ότι πια τη δύναμη που είχαν κάποια πρωτοσέλιδα εφημερίδων και εκδοτών, δεν πουλάνε ούτε 10.000 εφημερίδες. Δεν θα σας πει κανείς ότι πλέον δεν περνούν τα συστήματα τα οποία είχαν στήσει ακόμα και στον κρατικό μηχανισμό μέχρι και σήμερα» προσέθεσε.

Επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν είναι μια απλή χώρα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αλλά γεωπολιτικά «έχει πολύ μεγάλο ρόλο σε ένα νέο κόσμο που γεννιέται μέσα στην Μεσόγειο», ενώ τόνισε οτι σε μια ευρύτατη περιοχή που κλυδωνίζεται, ενώ ταυτόχρονα η Ευρώπη ταλανίζεται με το δημοψήφισμα του «Brexit» και με έλλειψη πολιτικής συνοχής, η Ελλάδα αποτελεί τον μόνο πυλώνα σταθερότητας ο οποίος μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ειρήνης στην περιοχή, ενώ ταυτόχρονα ο «άξονας σταθερότητας που έχει επίκεντρο την Ελλάδα είναι και το κέντρο του ενεργειακού κόμβου της Ευρώπης. Από την Ελλάδα θα περάσουν οι αγωγοί του φυσικού αερίου. Από την Ελλάδα θα περάσουν οι αγωγοί του ηλεκτρικού που ξεκινούν από τη Μέση Ανατολή προς την Ευρώπη. Ο »δρόμος του μεταξιού» ξεκινά από την Κίνα και σταματά στην Αίγυπτο. Για να προχωρήσει προς την Ευρώπη θα περάσει πάλι από την Ελλάδα».

«Για αυτό η Ελλάδα αποτέλεσε το στόχο. Γι αυτό την Ελλάδα προσπάθησαν να την παραδώσουν εκείνοι που ακολούθησαν τον Γιώργο Παπανδρέου και αναφέρομαι στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, σε μια συμφωνία με τα συμφέροντα που ήθελα η Ελλάδα να είναι μια «αποικία χρέους», αλλά και που θα έχει παραδώσει την εθνική της κυριαρχία» υπογράμμισε ο κ Καμμένος, προσθέτοντας ότι «σήμερα υπάρχει μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται και προασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα».

 

 Σχόλια