Καμμένος: Ο Άρειος Πάγος να εξετάσει αν νομιμοποιείται η Χρυσή Αυγή να συμμετέχει σε εκλογές

Καμμένος: Ο Άρειος Πάγος να εξετάσει αν νομιμοποιείται η Χρυσή Αυγή να συμμετέχει σε εκλογές

Να εξετάσει ο Άρειος Πάγος αν νομιμοποιείται η Χρυσή Αυγή να συμμετέχει σε εκλογές, πρότεινε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Αναλυτικότερα, με αφορμή ακραίες δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, εναντίον του Ισραήλ, ο κ. Καμμένος προκάλεσε αίσθηση προτείνοντας να σταλούν τα πρακτικά της ομιλίας του χρυσαυγίτη βουλευτή στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, με στόχο να εξεταστεί εάν μπορεί ένα κόμμα που εκφράζει τέτοιες απόψεις να συμμετέχει σε εκλογές.

«Προτείνω κύριε πρόεδρε, και νομίζω ότι θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο να έχουμε και την σύμφωνη γνώμη των συναδέλφων, τα πρακτικά της συνομιλίας του εισηγητή της Χρυσής Αυγής, να πάνε στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, για να κρίνει την εφαρμογή της συμφωνίας της Ελλάδος στα πλαίσια του οργανισμού για την στήριξη της συνεργασίας στην Ευρώπη του ΟΑΣΕ, του οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, αλλά και παράλληλα να λαμβάνονται αυτά υπόψιν όταν νομιμοποιείται ένα κόμμα, παίρνοντας τέτοιες θέσεις δημόσιες να συμμετέχει σε εκλογές», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος τοποθετούμενος επί της διακρατικής συμφωνίας με το Ισραήλ σχετικά με το καθεστώς των δυνάμεών τους.

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την πεποίθηση ότι με την πρότασή του μπορούν να συνταχθούν όλα τα δημοκρατικά κόμματα και πρόσθεσε: «Πρέπει να μαζευτούν -που βρίσκονται μέσα σε αυτή την αίθουσα. Διότι είναι δεκτή η κριτική από όλους, οι πολιτικές θέσεις, αλλά από εκεί και πέρα όταν έχουμε αναπαραγωγή ναζιστικών θεωριών οι οποίες έχουν καταδικαστεί με διεθνείς αποφάσεις που έχει συνυπογράψει σε διεθνείς συνθήκες, η χώρα μας, βάσει του άρθρου 28 παράγραφος 2 του συντάγματος υπερισχύουν του εσωτερικού δικαίου και πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψιν από τη δικαιοσύνη».Σχόλια