Καπαρουνάκης: Ο Όσβαλντ δεν ξέρει ποιοι πολιτικοί τα πήραν (ηχητικό)

Καπαρουνάκης: Ο Όσβαλντ δεν ξέρει ποιοι πολιτικοί τα πήραν (ηχητικό)

Ελεύθερος με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι) είναι από χθες Δευτέρα ο Ελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, ο οποίος θεωρείται ένα από τα πρόσωπα-κλειδιά στις μίζες των υποβρυχίων καθώς και στα χρήματα που διακινήθηκαν στην υπόθεση της Siemens.  Ο Ελβετός τραπεζίτης αποφυλακίστηκε καθώς το Συμβούλιο Εφετών έκρινε ότι η προσωρινή του κράτηση πρέπει να αντικατασταθεί με κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι. 

Με αφορμή την αποφυλάκισή του Ζαν Κλοντ Όσβλαλντ ο δικηγόρος του Χριστόφορος Καπαρουνάκης μίλησε στην εκπομπή «μεσημεριανό ρεπορτάζ» με τον Πέτρο Κουσουλό στο ραδιόφωνο του Alpha.

Ο δικηγόρος Χριστόφορος Καπαρουνάκης
Ο δικηγόρος Χριστόφορος Καπαρουνάκης

Μεταξύ άλλων ο κ. Καπαρουνάκης ανέφερε: 

Για την αποφυλάκιση του Ζαν – Κλοντ Όσβαλντ 

Είναι μία εξαιρετικά σημαντική απόφαση. Για τον εντολέα μου είναι σημαντική εξέλιξη γιατί μετά από 21 μήνες του δίνεται η δυνατότητα να αποφυλακιστεί και να τεθεί κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση. Οι προϋποθέσεις του νόμου εκπληρώθηκαν από τον κ. Όσβαλντ. 

Για τις κατηγορίες που βαραίνουν τον Ζαν Κλοντ Όσβλαλντ 

Δε γνωρίζει που πήγαιναν τα χρήματα. Ούτε γνωρίζει πρόσωπα πολιτικών. Σύμφωνα με του κανόνες που διέπουν την διεθνή τραπεζική, σε περίπτωση που κάποιο δημόσιο πρόσωπο κάποιας χώρας ζητήσει να ανοίξει λογαριασμό δε μπορεί να το κάνει αυτό εφόσον το όνομά του υπάρχει σε μία συγκεκριμένη λίστα δημοσίων προσώπων. Κάθε φορά που ένα τέτοιο πρόσωπο ήθελε να ανοίξει έναν λογαριασμό σε μία τέτοια τράπεζα το όνομα αυτό περνούσε τον έλεγχο και έτσι ο Τραπεζίτης που αναλάμβανε την διαχείριση του λογαριασμού γνώριζε ότι δεν πρόκειται για ένα πολιτικό πρόσωπο.  Τώρα, αν τα πρόσωπα αυτά είχαν αποκρύψει την ιδιότητά τους με τον έναν ή τον άλλο τράπεζα, αυτό δε μπορούσε να το γνωρίζει ο τραπεζίτης εν προκειμένω ο κ. Όσβλαλτ 

Οι επόμενες κινήσεις 

Ο κ. Όσβλαλντ από τη πρώτη μέρα εξήγησε ότι δεν έχει ονόματα Ελλήνων πολιτικών να δώσει. Και στην άποψη αυτή εμμένει γιατί και αυτήν είναι η αλήθεια. Πρέπει να χαράξουμε την υπερασπιστική του τακτική. Είναι ξεκάθαρη η υπερασπιστική του γραμμή. Δεν γνώριζε που πήγαιναν τα λεφτά. Δεν είχε καμία γνώση για το εάν τα χρήματα αυτά προέρχονταν από δραστηριότητες που ήταν παράνομες. Τα ανήλικα τέκνα του είναι πολύ σημαντικό να τον επισκεφθούν και να τον συναντήσουν σε συνθήκες που ταιριάζει σε κάθε οικογένεια. 

Ακούστε την συνέντευξη του Χριστόφορου ΚαπαρουνάκηΣχόλια