Καστελόριζο: Αναζήτηση γιατρού και νοσηλευτή για θέση εργασίας – Ενδιαφέρον τα οικονομικά κίνητρα

Καστελόριζο: Αναζήτηση γιατρού και νοσηλευτή για θέση εργασίας – Ενδιαφέρον τα οικονομικά κίνητρα

Την παροχή οικονομικών κινήτρων στον γιατρό επιμελητή Β’ Γενικής Ιατρικής- και στον νοσηλευτή που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον να εργαστούν στο Καστελόριζο, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Συγκεκριμένα, τα οικονομικά κίνητρα ανέρχονται σε 450 ευρώ για τον γιατρό και σε 200 ευρώ για τον νοσηλευτή, μηνιαίως, επιπλέον του μισθού και των άλλων οικονομικών παροχών που θα έρχονται από το κράτος.

Παράλληλα, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά από τον ΕΟΠΥΥ να προχωρήσει στην έγκαιρη αποπληρωμή των παροχών υγείας και από το υπουργείο Υγείας να στηρίξει, με κάθε τρόπο, τη νοσοκομειακή περίθαλψη, η οποία παρουσιάζει τρομερές ελλείψεις και αδυναμίες, με αποτέλεσμα τη δημιουργία προβλημάτων στην περίθαλψη των πολιτών.

Επίσης, το ΔΣ του ΠΙΣ ασχολήθηκε με την καθυστέρηση έκδοσης της Υπουργικής Απόφασης από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την ταυτόχρονη υπηρεσία στρατεύσιμων γιατρών σε αγροτικά ιατρεία, άγονων, νησιωτικών και δυσπρόσιτων περιοχών, καθώς αναμένεται ο καθορισμός των αναγκών από το υπουργείο Υγείας.

Επιπλέον, το ΔΣ συζήτησε την απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σχετικά με τον Κώδικα Δεοντολογίας του ΣΦΕΕ, για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των γιατρών που έχουν λάβει χορηγία ή αμοιβή για συνέδρια και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της Αρχής, σύμφωνα με την οποία θα ανακοινώνονται από τις χορηγούς φαρμακευτικές εταιρείες και τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων μόνο τα στοιχεία των γιατρών που αφορούν σε προωθητικά συνέδρια.

Η απόφαση «εξασφαλίζει τη διαύγεια και τη διαφάνεια, παράλληλα προστατεύει τους γιατρούς από την άκρατη δημοσιοποίηση στοιχείων όσων συμμετέχουν σε επιστημονικά συνέδρια, ενώ περιορίζεται στα προωθητικά μόνο συνέδρια», αναφέρει ο ΠΙΣ.

Διαβάστε επίσης:

Το tweet του Φινλανδού υπουργού Οικονομικών στο διάλειμμα του EurogroupΣχόλια