Καταδικάστηκε ο ένας εκ των τριών «νταήδων» που μαχαίρωσαν τον 15χρονο συμμαθητή τους

Καταδικάστηκε ο ένας εκ των τριών «νταήδων» που μαχαίρωσαν τον 15χρονο συμμαθητή τους

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από την είδηση που προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο και αφορούσε στην επίθεση με μαχαίρι τριών μαθητών λυκείου εναντίον 15χρονου συμμαθητή τους, στον αύλειο χώρο του σχολείου τους στον στον Κορυδαλλό.

Σοκαρισμένοι, τόσο οι καθηγητές όσο και μαθητές αδυνατούσαν να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί. Τελικά οι τρεις μαθητές συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν σε δίκη. Η δίκη των δύο εξ αυτών αναμένεται να πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο. Σήμερα όμως, ο διευθυντής του σχολείου των δραστών αποκάλυψε ότι ο ένας εκ των τριών δραστών, ο οποίος είναι μάλιστα και ενήλικος, καταδικάστηκε ήδη σε 21 μήνες φυλάκιση.

«Η Δικαιοσύνη κάνει το καθήκον της πρέπει να μπει το μαχαίρι στο κόκαλο σε υποθέσεις μαθητών που δέχονται bullying στο σχολείο για να σταματήσει το φρικτό αυτό φαινόμενο που παραλίγο να κόστιζε και τη ζωή μαθητή. Εμείς δε διστάσαμε να αποκαλύψουμε το θέμα. Ήταν υποχρέωση μας για να μάθει ο κόσμος τι μπορεί να συμβεί σε μια σχολική κοινότητα και να ληφθεί μέριμνα για την ασφάλεια των παιδιών.

Σήμερα στο δικαστήριο ήμουν στο πλευρό του μαθητή που έπεσε θύμα επίθεσης και πραγματικά το παιδί έτρεμε ακόμη από το φόβο του ταράχτηκε όταν είδε μπροστά του έναν εκ των τριών συμμαθητών του που του επιτέθηκαν με μαχαίρι. Εν αναμονή και της δίκης των άλλων δύο εμείς φυσικά αποφασίσαμε τη δια παντός αποβολή τους από τη σχολική κοινότητα.  Ως διευθυντής επιμένω ότι είναι χρέος μας να καταγγέλλουμε περιστατικά ανάλογα, για να μπαίνει φρένο επιτέλους σε παρόμοια περιστατικά στο μέλλον», καταλήγει ο κ. Γρηγόρης ΓουρδομιχάληςΣχόλια