Κατάφερε να επιβιώσει για έναν μήνα σε βουνό, μετά το θάνατο του φίλου της

Κατάφερε να επιβιώσει για έναν μήνα σε βουνό, μετά το θάνατο του φίλου της

Μια γυναίκα από την Τσεχία κατάφερε να επιβιώσει για έναν μήνα σε απομονωμένο βουνό της Νέας Ζηλανδίας, μετά τον θάνατο του συντρόφου της.

Η επιζήσασα, που εντοπίστηκε από την αστυνομία σε ένα απομονωμένο βουνό του διάσημου βουνού Routeburn, του εθνικού πάρκου Fiordland στο νότιο νησί της χώρας, είπε πως είχε καταφέρει να μείνει ζωντανή για έναν ολόκληρο μήνα μετά τον θάνατο του φίλου της, που προκλήθηκε από πτώση του κατά τη διάρκεια αναρρίχησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Αρχών, το ζευγάρι ξεκίνησε την πορεία του στις 26 Ιουλίου και ο άνδρας έπεσε σε μια απότομη πλαγιά του διάσημου φαραγγιού, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Από εκείνη τη στιγμή, η γυναίκα άρχισε να αναζητά καταφύγιο και το βρήκε σε μια καλύβα κοντά στη λίμνη Mackenzie, σε απόσταση 32 χιλιομέτρων από την τραγωδία. Για καλή της τύχη στην καλύβα, που ανοίγει κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, υπήρχαν αρκετά τρόφιμα για να την κρατήσουν ζωντανή.

Παράλληλα, η ίδια σχημάτισε έξω απ’ την καλύβα ένα «γιγαντιαίο» H (Help), ελπίζοντας ότι κάποιος θα καταφέρει να την εντοπίσει από αέρος.

Παρά το γεγονός ότι, οι δυο τους ήταν κατάλληλα εξοπλισμένοι και γνώριζαν την διαδρομή που θα ακολουθούσαν, καθώς είχαν ξεναγηθεί σ’ αυτή στο παρελθόν, η ανακοίνωση αναφέρει ότι πιθανότατα απορποσανατολίστηκαν με αποτέλεσμα να βρεθούν στο πιο δύσβατο σημείο του φαραγγιού.

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες και το χιόνι, η επιζήσασα εντοπίστηκε καλά στην υγεία της, την Τετάρτη, από μια ομάδα διάσωσης, μετά τις αναφορές ότι είχαν χαθεί τα ίχνη του ζευγαριού από τα τέλη Ιουλίου.

Η εξαφάνισή τους δηλώθηκε και επίσημα στην αστυνομία, μόλις, την περασμένη εβδομάδα από την Τσεχική πρεσβεία.Σχόλια