Καταγγελίες για κρυφό έλλειμμα 4 δισ. στα ασφαλιστικά Ταμεία

Καταγγελίες για κρυφό έλλειμμα 4 δισ. στα ασφαλιστικά Ταμεία

Κρυφό έλλειμμα 4 δισ. στα ασφαλιστικά Ταμεία καταγγέλει το προσωπικό των ασφαλιστικών Ταμείων, που προκύπτει από τον μεγάλο αριθμού εκκρεμών αιτήσεων για κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Οι ασφαλισμένοι που περιμένουν να λάβουν κύριες συντάξεις, επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ πλησιάζουν τα 300.000 άτομα, την ίδια ώρα που 35.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ρύθμιση των 100 δόσεων και η οφειλή τους υπολογίζεται στο 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ.

Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα είναι δεδομένο πως πρέπει να είναι ριζικές, αφού η μεταρρύθμιση είναι, μια από τις υποχρεώσεις της κυβέρνησης στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του νέου προγράμματος στήριξης, την ίδια στιγμή που γίνεται(;) προσπάθεια να μην κοπούν συντάξεις κάτω των 1000 ευρώ.

Έρχεται νέο… ψαλίδι στους συνταξιούχους

Την ίδια στιγμή, νέο σοκ αναμένεται να υποστούν οι συνταξιούχοι της χώρας, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γιώργου Κατρούγκαλου χθες, το «μαχαίρι» στις συντάξεις θα πέσει τελικά χαμηλότερα από τα 1.500 ευρώ, αφού υποστήριξε ότι θα ληφθεί κάθε δυνατό μέτρο ώστε να μην υπάρξει μείωση κάτω από τα 1.000 ευρώ (κύρια και επικουρική σύνταξη).

Οι μειώσεις θα επιβληθούν στο σύνολο του ποσού κύριας και επικουρικής σύνταξης. Γίνεται προσπάθεια να επιβληθούν οι μειώσεις σε συντάξεις άνω των 1000 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι θα θιγούν και οι κύριες συντάξεις ύψους 800 ευρώ . Το «μαχαίρι» σχεδιάζεται να μπει κλιμακωτά στις σημερινές συντάξεις.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στις προγραμματικές δηλώσεις ο κ. Κατρούγκαλος:

-Δεν θα γίνουν οριζόντιες μειώσεις, ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι θα γίνουν κλιμακωτές
-Θα υπάρξει προστασία των μικρών συντάξεων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προστατευτούν οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν έως 500 ευρώΣχόλια