Καταπέλτης η εισαγγελέας για τη φόνισσα του Κορωπίου

Καταπέλτης η εισαγγελέας για τη φόνισσα του Κορωπίου

  • Καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία
  • Η επικοινωνία του συντρόφου της με την σύζυγο του για το θέμα της διατροφής οδήγσαν την 27χρονη στο στυγερό έγκλημα σύμφωνα με την Εισαγγελέα
  • Δεν έγιναν δεκτοί οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί της κατηγορούμενης ότι βρισκόταν σε άμυνα

Την ενοχή της 27χρονης, Νικολέττας Παπαιωάννου, επονομαζόμενης και «φόνισσας του Κορωπίου» για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία ζήτησε-πριν λίγο- η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.
Ειδικότερα, η εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή της ανέφερε, πως η 27χρονη ήταν αποφασισμένη να σκοτώσει όταν μπήκε στο σπίτι της 35χρονης εν διαστάσει συζύγου του συντρόφου της και επισήμανε την χρόνια αντιδικία της κατηγορούμενης με το θύμα.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα λόγω του ότι ο 41χρονος σύντροφός της θέλησε να επικοινωνήσει με τα δυο
παιδιά που είχε αποκτήσει με τη σύζυγο του, η οποία είχε αποφασίσει να προχωρήσει τη ζωή της παίρνοντας διαζύγιο και εξασφαλίζοντας μια καλή διατροφή, ώθησαν την 27χρονη στο έγκλημα.

«Η κατηγορουμένη τον γνώρισε σε πολύ μικρή ηλικία, είχε αναπτύξει αισθηματικό δεσμό μαζί του και τη δική της οικογένεια και επιζητούσε διακαώς την κοινωνική αποκατάσταση και την αναγνώριση των παιδιών της», τόνισε η εισαγγελέας.

Παράλληλα, η εισαγγελική λειτουργός δεν έκανε δεκτούς τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς της κατηγορούμενης ότι βρισκόταν σε άμυνα προσπαθώντας να προστατέψει το 2χρονο παιδί της που ήταν στο αυτοκίνητο καθώς σημείωσε πως αλλά προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία.

«Ξεχωρίζει η κραυγή του θύματος «φύγε απο το σπίτι μου» τα παιδιά σπεύδουν ειδοποιούν τον πατέρα τους, προσπαθούν να της πάρουν το μαχαίρι.(…) Δεν ταιριάζουν με τα γεγονότα που περιγράφει τα πλήγματα που έχει δεχθεί η θανούσα. Η γυναίκα επλήγη από πίσω. Η κατηγορούμενη είναι σίγουρα πάνω από τη θανούσα … Χτυπάει με πρόθεση να επιφέρει το θάνατο της… Στα πλήγματα που εχει καταφέρει υπάρχει και αναστροφή του μαχαιριού. Γύρισε το μαχαίρι στην πληγή. Επιθυμούσε το θανατο της… Όλα έχουν γίνει μέσα στο σπίτι», είπε στην αγόρευση της η εισαγγελέας της έδρας.

Την ίδια στιγμή αναφέρθηκε και στο όπλο του φόνου, το μαχαίρι που είχε στη κατοχή της: «Η κατηγορούμενη είχε ήδη το κοφτερό μαχαίρι μαζί της, δεν ήταν τυχαία στα ψώνια της, ήταν δίπλα της. Πώς κατάφερε να το βγάλει εκεινη την ώρα από τη σκληρή θήκη του. Ηταν ένα προσχεδιασμένο έγκλημα», επεσήμανε η εισαγγελέας, κάνοντας επιπλέον λόγο για: «Έγκλημα βίαιο, με σωματική επαφή, με αίμα και την παρουσία τριών παιδιών. Η ίδια έκανε αναφορά στη μητρότητα, όμως αγνόησε την ύπαρξη του ίδιου του παιδιού της».

Σχόλια