Καταστροφική καταιγίδα στα Τρίκαλα (φωτό & βίντεο)

Καταστροφική καταιγίδα στα Τρίκαλα (φωτό & βίντεο)

Καταστροφική αποδείχθηκε η ισχυρή καταιγίδα περίπου μιας ώρας, που έπληξε την περιοχή των Τρικάλων, η οποία συνοδευόταν από έντονη χαλαζόπτωση αλλά και θυελλώδεις ανέμους που ξερίζωσαν δέντρα, ενώ σημειώθηκε διακοπή ρεύματος και πτώση της πίεσης του νερού σε τμήματα της πόλης.

1

Όπως αναφέρεται από τη δημοτική αρχή, ένας πολύ μεγάλος υπεραιωνόβιος πλάτανος στην κεντρική πλατεία της πόλης, παρ’ ότι μόλις πριν 4 μήνες είχε κλαδευτεί ακριβώς για να αποφευχθούν τέτοια προβλήματα, ξεριζώθηκε.

ptosi-platanou-trikala
Πηγή φωτογραφίας: naftemporiki.gr

Σύμφωνα το trikalanews.gr, δέντρα ξεριζώθηκαν και σε άλλα σημεία της πόλης, προκαλώντας υλικές ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα.

3 trikalanews
Πηγή φωτογραφίας: trikalanews.gr

Ζημιές καταγράφονται επίσης στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς και της Περδικοράχης, με οικίες να έχουν πληγεί, και καλλιέργειες μέχρι την Ράξα να έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της χαλαζόπτωσης.

Ακόμη, τα έντονα καιρικά φαινόμενα είχαν ως αποτέλεσμα να πέσουν οι μπάρες του ΟΣΕ στον κόμβο του Πύργου, δημιουργώντας πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων, ενώ πολλά δέντρα κατά μήκος της οδού Καλαμπάκας έχουν λυγίσει.

Συνεργεία του δήμου Τρικκαίων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έσπευσαν να απομακρύνουν τα πεσμένα δέντρα, προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στα σημεία όπου έχει διακοπεί, ενώ άλλα συνεργεία, μαζί με συνεργεία της ΔΕΥΑΤ προέβαιναν σε καθαρισμό φρεατίων και μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων συνέδραμαν στο έργο της άντλησης υδάτων.

 Σχόλια