Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Ελληνικό

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Ελληνικό

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αξιοποίηση του Ελληνικού, με τίτλο «Κύρωση της από 14.11.2014 Σύμβασης Αγοραπωλησίας Μετοχών για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. και της από 19.07.2016 Τροποποιητικής Σύμβασης και ρύθμιση λοιπών συναφών θεμάτων».

Το νομοσχέδιο θα ενταχθεί προς επεξεργασία στις επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής & Εμπορίου την προσεχή Τρίτη και θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια το πρωί της Τετάρτης 21 Σεπτεμβρίου.

Οι στόχοι που επισημαίνονται στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου είναι η τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας, καθώς και η δημιουργία μίας περιοχής – οροσήμου μικτών χρήσεων με εθνική σημασία και διεθνή προβολή, και ενός μητροπολιτικού πόλου διεθνούς ακτινοβολίας, που θα ενισχύσουν την ελκυστικότητα της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού και ως επιχειρηματικού κέντρου και χώρου αναψυχής στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Από την έκθεση του ΓΛΚ προκύπτει ότι ο αγοραστής δεσμεύεται για την υλοποίηση επενδύσεων ύψους 4,6 δις ευρώ κατά τη διάρκεια των 5ετών περιόδων χρηματοδότησης.

Σημειώνεται τέλος πως το σύνολο της επένδυσης και του τιμήματος ανέρχονται στα 5,5 δισ., ενώ εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν 90.000 νέες θέσεις εργασίας και ως το 2041 το έργο θα συμβάλει σε αύξηση του ΑΕΠ και 7,41 δις. Επίσης τα φορολογικά έσοδα που θα εισπράξει το δημόσιο σε βάθος 25 ετών από την κατασκευαστική δραστηριότητα υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν σε περίπου 14 δισ. ευρώ.

Διαβάστε ολόκληρο το νομοσχέδιο ΕΔΩ.Σχόλια