Κατάθεση όλων των εγγράφων που αφορούν το «σχέδιο Β», ζητά η ΝΔ

Κατάθεση όλων των εγγράφων που αφορούν το «σχέδιο Β», ζητά η ΝΔ

Επίκαιρη επερώτηση με αίτηση κατάθεσης των εγγράφων που αφορούν στο «plan X» κατέθεσαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος.

Στην επερώτηση, που απευθύνεται προς τους υπουργούς Επικρατείας, Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, γίνεται λόγος για «αντιφατικές δηλώσεις του κ. Αλ. Τσίπρα, ο οποίος σε συνέντευξή του στην Ε.Ρ.Τ. τον Ιούλιο του 2015 υποστήριζε ότι δεν υπήρξε παρά μόνο μια ?ανάλυση επιπτώσεων, ενώ λίγο αργότερα (31.7.2015) από το βήμα της Βουλής, ομολογούσε ότι είχε δώσει προσωπικά εντολή να συγκροτηθεί ομάδα επεξεργασίας σχεδίου άμυνας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης».

«Υπενθυμίζεται ότι, από τότε, ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει την κατάθεση σχετικών εγγράφων, ενώ εδώ και τρεις μήνες εκκρεμεί αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής», σημειώνουν οι βουλευτές και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και προσθέτουν:

«Το αίτημα γίνεται πιο επίκαιρο μετά τις αποκαλύψεις του κ. Γκαλμπρέιθ, που είχε τοποθετηθεί επικεφαλής της ομάδας που κατάρτιζε το σχέδιο plan X. Αναφέρεται, άλλωστε, ότι σχεδιαζόταν η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, η εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος και των τραπεζών, η ανακεφαλαιοποίησή τους με νέα δραχμή, το κλείσιμό τους επ’ αόριστο, η έκδοση υποσχετικών για πληρωμή μισθών και συντάξεων καθώς και η επιστράτευση Δημοσίων Υπαλλήλων. Προβλεπόταν, ακόμη, η ανάληψη της ευθύνης για τη Δημόσια Τάξη, την Ασφάλεια και τις προμήθειες βασικών ειδών από τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εσωτερικών».

Διαβάστε επίσης:

«Μάχη» στη Βουλή για τις offshore – Αποχώρησε η Νέα Δημοκρατία – ΒΙΝΤΕΟΣχόλια