Καθαιρέθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Κύπρου ο ιερέας που κακοποιούσε σεξουαλικά την θετή του κόρη

Καθαιρέθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Κύπρου ο ιερέας που κακοποιούσε σεξουαλικά την θετή του κόρη

Την καθαίρεση του ιερέα Στυλιανού Σάββα, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση για την σεξουαλική κακοποίηση της θετής του κόρης Έλενας Φραντζή, από την ηλικία των τεσσάρων ετών, αποφάσισε ομόφωνα  η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου.

Η Έλενα Φραντζή, απογοητευμένη από την στάση της Εκκλησίας, η οποία συγκάλυψε το έγκλημα εις βάρος της, βρέθηκε νεκρή στα 29 της χρόνια, στο διαμέρισμα της μετά από χρήση χαπιών. Ο θάνατος της είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις για τη στάση της Εκκλησίας. Κάτω από την κατακραυγή η Ιερά Σύνοδος συνήλθε σήμερα για να επανεξετάσει το θεμα.

Επισης για την περίπτωση δεύτερου ιερέα ο οποίος κατηγορείται για μοιχεία, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε παραπομπή της υπόθεση στο Πενταμελές Συνοδικό δικαστήριο, με τα αποτελέσματα της έρευνας να αναμένονται τέλος Απριλίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου, συνήλθε σήμερα Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 σε έκτακτη συνεδρία υπό την προεδρία της Αυτού Μακαριότητος του Αρχιεπισκόπου κκ Χρυσοστόμου και εξέτασε τις υποθέσεις των ιερέων: α) πατρός Στυλιανού Σάββα εξ Εργατών και β) πατρός Νικολάου Χρίστου εκ Παχυάμμου και αποφάσισε τα κάτωθι:

Για μεν τον πατέρα Στυλιανό Σάββα, μετά από αίτημα του οικείου Μητροπολίτου για παραπομπή της υπόθεσής του στο Πενταμελές Συνοδικό Δικαστήριο και μετά από έγκριση του αιτήματος του Πανιερωτάτου από την Ιερά Σύνοδο το Πενταμελές Συνοδικό Δικαστήριο, αφού συνήλθε σε κανονική συνεδρία αποφάσισε ομοφόνως την εκ της ιεροσύνης καθαίρεση του πατρός Στυλιανού Σάββα και την επαναφορά του στις τάξεις των λαϊκών για τα κανονικά παραπτώματα στα οποία υπέπεσε.

Για τον πατέρα Νικολάου Χρίστου εκ Παχυάμμου αναμένονται τα σχετικά πορίσματα της ανακριτικής επιτροπής, τα οποία θα ολοκληρωθούν μέχρι τέλος του μηνός Απριλίου.


Σχόλια