«Καθαρά» τα όπλα των ληστών

«Καθαρά» τα όπλα των ληστών

Του Δημήτρη Πανόπουλου

Δεν έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί στο παρελθόν τα τρία καλάσνικοφ και τα τέσσερα πιστόλια που συνέλεξαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. απο το κρησφύγετο των Σ. Δραβίλα, Σ. Χριστοδούλου (ληστές του Διστόμου) και Γ. Τσιρώνη (επικηρυγμένος «ληστής με τα μαύρα») στην Νέα Αγχιάλο Βόλου.

Υπενθυμίζεται οτι την Παρασκευή άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και των ΕΚΑΜ έκαναν έφοδο στην μεζονετα.

Η διώροφη κατοικία ήταν απομονωμένη, με θέα, και τους τελευταίους οκτώ μήνες αποτέλεσε το κρησφύγετο των τριών ληστών.

Ένας εκ των τριών ληστών ενοικίασε μέσω μεσιτικού γραφείου τη βίλα χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία ταυτότητας. Ως ιδιοκτήτης του σπιτιού εμφανίζεται ένας Ελληνοαμερικανός που απουσιάζει στο εξωτερικό.

Οι Τσιρώνης, Δραβίλας και Χριστοδούλου συχνά πυκνά έκαναν την εμφάνισή τους στην παραλία της περιοχής για σύντομους περιπάτους.

Οι διωκτικές αρχές ψάχνουν για άλλες κρυψώνες, καθώς δεν βρέθηκαν χρήματα που να προέρχονται από τις ληστείες για τις οποίες κατηγορούνται οι Τσιρώνης-Χριστοδούλου (ο Δραβίλας αυτοκτόνησε για να μη συλληφθεί).

Οι έρευνες για νέα στοιχεία που θα ρίξουν φως στην υπόθεση συνεχίζονται ενώ πως προέκυψε απο τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΓΑΔΑ, τα όπλα που βρέθηκαν στην μεζονέτα ήταν «καθαρά».

Αντιμέτωποι με βαριά κακουργήματα

Σε βάρος των δύο ληστών ο εισαγγελέας απήγγειλε τρεις βαριές κακουργηματικές κατηγορίες. Οι δύο ληστές κατηγορούνται πλέον και για διακεκριμένη οπλοκατοχή, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και ληστεία κατά συρροή.

Οι Σπύρος Δραβίλας και Σπύρος Χριστοδούλου είναι οι δράστες της ληστείας σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας τον Αύγουστο του 2014 στην Παραλία Διστόμου, απ’ όπου είχαν διαφύγει στη συνέχεια με ταχύπλοο. Ο τρίτος καταζητούμενος για τη ληστεία στην παραλία του Διστόμου ήταν ο Γιώργος Πετρακάκος. Οι τρεις άνδρες φέρονται ως δράστες και πολλών άλλων ληστειών.

Ο Γρηγόρης Τσιρώνης αποτελεί την «έκπληξη» της υπόθεσης, καθώς καταζητείτο ως ένας εκ των «ληστών με τα μαύρα» και είναι επικηρυγμένος από το 2009 με 600.000 ευρώ, μαζί με τους αδελφούς Μάριο και Σίμο Σεϊσίδη, για σοβαρές ληστείες που είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Τσιρώνης δήλωσε αρχικά ότι είναι ο Σπύρος Δραβίλας, με αποτέλεσμα να υπάρξει σύγχυση σε ό,τι αφορά την ταυτότητα του νεκρού. Ωστόσο από την εξέταση των δακτυλικών αποτυπωμάτων ξεκαθαρίστηκε η υπόθεση.Σχόλια